Wist jij dat Zuid-Afrikaanse BMW’s vlammenwerpers hebben om car-jackers weg te jagen? En dat iedere auto uit ongeveer 30 duizend onderdelen bestaat? In dit artikel geven we je 25 leuke auto-weetjes! 

 1. Het jaar 1886 wordt beschouwd als de geboorte van de moderne auto. In dat jaar bouwde de Duitse uitvinder Carl Benz een moderne auto, de Benz Patent-Motorwagen.
 2. Sir Alec Guinness waarschuwde James Dean één week voordat hij stierf om niet in zijn nieuwe Porsche 550 Spyder te stappen of “Je zult er tegen deze tijd volgende week dood zijn”.
 3. Er zijn momenteel meer dan 1 miljard auto’s op de aarde.
 4. De Verenigde Staten hebben meer auto’s dan enig ander land ter wereld, op 300 miljoen. China komt op een afstand tweede, op 78 miljoen.
 5. De uitlaatfrequentie van de Maserati Quattroporte is 333 HZ, wat een frequentieniveau is dat vermoedelijk de seksuele opwinding bij vrouwen zou stimuleren.
 6. Uitvinder Mary Anderson (1866-1953) vond de eerste effectieve ruitenwisser uit. Ze werden aanvankelijk als een afleiding beschouwd.
 7. In de film Batman van Christopher Nolan rijdt Bruce Wayne een Lamborghini Murcielago. In het Spaans betekent Murcielago “vleermuis.”

  25 Leuke snelle weetjes over auto's Driving-Dutchman

 8. Voor veel auto’s is de “nieuwe auto-geur” eigenlijk giftig. Het is samengesteld uit meer dan 50 vluchtige organische stoffen.
 9. Het BMW-logo is afgeleid van de oorsprong van het bedrijf als vliegtuigfabrikant. Het nu iconische blauwe en witte “doelteken” staat voor een draaiende witte propeller tegen een blauwe hemel.
 10. Een auto heeft gemiddeld ongeveer 30.000 onderdelen. Ongeveer 80 procent van een auto is recyclebaar.
 11. Ongeveer 75 procent van de auto’s die Rolls-Royce in zijn geschiedenis heeft geproduceerd, zijn nog steeds onderweg.
 12. De laatste auto met een cassettespeler was de Ford Crown Vic in 2011.
 13. De namen van alle Lamborghini’s zijn afgeleid uit de wereld van het stierenvechten. De Diablo en Murcielago zijn beide de namen van beroemde stieren, terwijl de Estoque het zwaard is die de Matadors gebruiken.
 14. De zwaarste limousine weegt meer dan 25.000 kilo, heeft drie lounges, een bar en biedt plaats aan 40 personen.
 15. Het woord “auto” is afkomstig van het Latijnse carrum, wat oorspronkelijk een “tweewielige Keltische oorlogswagen” betekende.

 16. In de Verenigde Staten wordt om de 45 seconden een auto gestolen.
 17. De eerste auto’s hadden geen stuurwiel. Mensen moesten hen sturen met een hendel.
 18. De “Flatmobile” houdt het record voor ‘s werelds laagste straatlegale auto op slechts 19 centimeter hoog. De meest gestolen auto in de Verenigde Staten is de Honda Accord. Afronding van de top vijf zijn de Honda Civic, de Ford Pickup (full size), de Chevrolet Pickup (Full Size) en de Toyota Camry.
 19. Per dag worden ongeveer 165.000 auto’s geproduceerd, dat zijn ongeveer 60 miljoen auto’s per jaar.
 20. Lamborghini gaf de Italiaanse staat ‘s werelds snelste politiewagen in 2008. Het had een videobewakingssysteem, vuurwapenrekken, een defibrillator en een orgaantransplantatiekoeler.
 21. Chevrolet introduceerde de eerste autoradio in 1922, hij kostte 200 dollar.
 22. De eerste bekeuring voor te hard rijden werd uitgegeven in 1902. Op dat moment konden de meeste auto’s maximaal 60 km/h rijden.
 23. De best verkochte auto aller tijden is de Toyota Corolla, meer dan 30 miljoen gingen sinds 2009 over de toonbank.
 24. In de Verenigde Staten brengt de gemiddelde forens meer dan 42 uur per jaar door in het verkeer. In 1982 was het gemiddelde 16 uur.
 25. Zuid-Afrikaanse BMW’s hebben vlammenwerpers als optie om car-jackings te voorkomen.

25 Leuke snelle weetjes over auto's Driving-Dutchman

Deel.

Over de schrijver

Rob Blom

Rob Blom is gek op alles wat wielen heeft. Hij is zijn carrière begonnen als automonteur en via automotive en automotive aftermarket bedrijven in de mediawereld terechtgekomen. Nu is hij Driving-Dutchman en helpt hij automotive bedrijven bij de promotie van hun producten en diensten. Rob heeft een passie voor autoracen, klassieke auto's en (V-Twin) motoren, snelle sportwagens en vierwielaandrijving. Privé heeft Rob op dit moment een KTM 990 Adventure en een Audi A4 Avant Allroad Quattro.

Laat een reactie na: