Aan het begin van januari is het altijd uitkijken naar al het moois dat het nieuwe jaar gaat brengen. Dit zijn de 5 auto’s waar wij het meest naar uitkijken.

1 Aston Martin Valkyrie
Er is nog zeer veel geheim over deze exotische hypercar. Wat we wel weten is dat dat ie voorzien is van een 6,5 liter V12, afgeleid van de Williams V8 F-1 motor uit 2010, die geholpen wordt door een elektromotor. Met een gewicht waarschijnlijk iets boven de 1.000 kilo zal de pk-gewichtsverhouding rond de 1 op 1 liggen dus dit belooft een zeer heftige auto te worden.

En over het uiterlijk is genoeg te zeggen, een waanzinnige koolstofvezel carrosserie leidt een geheel nieuwe fase van hypercar design in. 
2 BMW I8 Roadster
Al weer een behoorlijke tijd geleden reden wij met de eerste BMW I8, maar inmiddels heeft deze modernistische sportauto een update gekregen. Nieuwe batterijen zorgen voor meer elektrische power waarmee het totale vermogen op 380 pk komt, het uiterlijk is aangepast maar nog veel gaver: er komt nu ook een open versie.

Doordat de I8 door zijn carbon versterkte frame sowieso al een zeer stijve auto is, hoefden er voor de open versie weinig extra verstevigingen gemaakt te worden en daarom weegt de Roadster ook maar 60 kilo meer dan de dichte uitvoering. Van 0 naar 100 in 4,6 seconden en dat met een open dak, laat die zomer maar komen.

3 Jaguar I-PACE
Heel spannend wordt ook de verschijning van de Jaguar I-Pace, een volledige elektrische sport SUV met een vermogen van 400 pk en 700 (!) Nm, waarmee je in 4 seconden op de 100 km/u zit. En dat alles in een modern maar typische Engels jasje.


En met een theoretisch bereik van zo’n 500 kilometer en uiteraard de mogelijkheid tot snellladen, zou deze spannende SUV het de Tesla Model X erg moeilijk kunnen maken. Laat maar komen die Jag.

4 Koenigsegg Regera
Een 5.0-liter biturbo V8 en drie elektromotoren katapulteren binnen 20 seconden deze 1.500 pk en 2.000 Nm sterke hypercar naar snelheden boven de 400 km/u. Dat is geen auto meer, das een raket.

Misschien nog wel gaver is dat de Regera dat doet zonder versnellingsbak maar met de nieuwe revolutionaire Koenigsegg Direct Drive, waarbij de verbrandingsmotor direct de as aandrijft. Wil je hier meer over weten, check dan de site van Koenigsegg zelf. Zou er ooit een Regera naar ons land komen?

5 Mercedes-AMG Project One
Maar de auto die wat ons betreft dit jaar gaat maken is de nu al roemrijke Mercedes-AMG Project One. Een 1.6 V6 turbo met meer dan 680 pk die maximaal 11.000 (!) toeren draait en daarmee 680 pk levert wordt bijgestaan door twee elektromotoren van ieder 163 pk.

Een topsnelheid van meer dan 350 km/u, een gecombineerd vermogen van meer dan 1.000 pk, in minder dan 6 seconden naar de 200 km/u en een prijs exclusief belastingen van 2.275.000 euro. En het hele goede nieuws: er komen er een aantal naar ons land toe. 

Er zijn natuurlijk nog veel meer spannende auto’s die dit jaar gaan komen, maar deze 5 zijn toch wel heel erg lekker.

 

 

Deel.

Over de schrijver

Yuri Van Koeveringe

Als enthousiaste liefhebber van alles met twee en vier wielen volgt Yuri van Koeveringe (1978) al sinds lange tijd actief al het auto- en motornieuws. Met een stiekeme voorkeur voor al het moois dat uit Italië komt, schrijft hij artikelen over allerlei aspecten van het auto- en motornieuws en test hij zowel auto's als motoren. In het dagelijks leven rijdt hij in een Alfa Romeo 159 Ti, een 40-jaar oude Jeep Wagoneer en op een Ducati Multistrada.

Laat een reactie na: