Het is de laatste tijd heerlijk weer, waarvan iedereen met volle teugen geniet. Maar wat absoluut niet lekker is, is om na een gezellige middag op het strand of op een fijn terras in een werkelijk bloedhete auto te stappen. Het zweet breekt je aan alle kanten uit en je hebt het gevoel alsof je niet in je auto maar in een voorverwarmde oven bent gaan zitten. Daarom hier 5 tips om je daar een beetje mee te helpen.

1 Schaduw
Nogal een voor de hand liggende tip, maar parkeer je auto in de schaduw. Let daarbij ook op welke kant de zon opdraait. Het heeft weinig zin een schaduwrijk plekje te vinden waar na een half uur al weer vol de zon op staat. En zet de auto met zijn kont naar de zon toe, er komt veel meer hitte via de voor- dan de achterruit.

2 Hitteschild
Een eenvoudig middel dat erg goed werkt is een reflecterend zonnescherm achter je ruit. Dit kaatst een hoop van de zonlicht af, waardoor je auto vele graden koeler is als jij weer op weg naar huis gaat.
5 tips tegen de hitte

3 Ramen open
Sta je op een veilige plek, dan kan je je ramen een heel klein beetje open doen, niet meer dan een paar centimeter. Hierdoor creëer je een luchtstroom in de auto wat een aanzienlijk verschil uitmaakt in temperatuur.

4 Deuren open
Kom je uiteindelijk bij een hete auto aan, doe dan alle deuren en je achterklep open een paar minuten voordat je vertrekt. Zo kan de ergste hitte er alvast uit. Wat ook wil helpen is één deur open en de andere een paar keer open en dicht gooien. Door de luchtverplaatsing van de bewegende deur, blaas je een deel van de hitte de auto uit. 
5 tips tegen de hitte5 Airco
Natuurlijk is de airco het beste middel tegen de warmte, maar ook deze kun je een handje helpen. Rij de eerste kilometer met de ramen open, om de ergste hitte uit de auto te halen. Doe daarna de ramen dicht en zet de airco aan. Het snelst koelt hij af door em de lucht in de auto te laten circuleren in plaats van warme lucht van buiten te halen. En let ook voor jezelf op dat je de temperatuur niet te laag zet. Een te groot verschil tussen de buiten en binnen temperatuur is niet lekker en niet gezond.

Hopelijk hebben jullie iets aan deze 5 tips tegen de hitte in je auto. En voor de rest kunnen wij bij Driving-Dutchman alleen maar zeggen: geniet van het weer!

Deel.

Over de schrijver

Yuri Van Koeveringe

Als enthousiaste liefhebber van alles met twee en vier wielen volgt Yuri van Koeveringe (1978) al sinds lange tijd actief al het auto- en motornieuws. Met een stiekeme voorkeur voor al het moois dat uit Italië komt, schrijft hij artikelen over allerlei aspecten van het auto- en motornieuws en test hij zowel auto's als motoren. In het dagelijks leven rijdt hij in een Alfa Romeo 159 Ti, een 40-jaar oude Jeep Wagoneer en op een Ducati Multistrada.

Laat een reactie na: