Momenteel vindt het jaarlijkse Concours D’elegance plaats op Paleis het Loo in Apeldoorn. Alpine greep dit mooie evenement aan om de twee recent aan het gamma toegevoegde uitvoeringen van de A110 in het zonnetje te zetten.

Voor elk wat wils

De nieuwe uitvoeringen zijn motorisch identiek aan de reeds leverbare A110. Leverbaar overigens met een korreltje zout want de Alpines gaan als warme broodjes en potentiële kopers zullen dus geduld moeten hebben. Alle A110s zijn uitgerust met een 1.8 turbo benzinemotor die 252pk levert en gekoppeld is aan een 7-traps automaat. De Pure en Légende uitvoeringen voegen beiden een eigen smaak toe aan het gamma.

Alpine A110 Concours DeleganceDe Pure is met name gericht op prestaties en gewichtsbesparing. Zo krijgt hij speciale 18-inch wielen en andere lichtgewicht Sabelt sportstoelen. In het interieur vinden we veel carbon terug. Alpine heeft het gewicht van de Pure daarmee onder de 1100 kilogram weten te krijgen. Zaken als climatecontrol en navigatie zijn overigens wel nog te vinden in de Pure.

De Légende is meer voor de liefhebber van luxe en comfort. Hij staat op een wat comfortabeler onderstel en heeft in het interieur lederen bekleding en verstelbare Sabelt stoelen. Ook de Legende krijgt speciaal lichtmetaal mee van Alpine en is daarnaast rijk uitgerust met zaken als stoelverwarming en een premium audiosysteem.

Alpine A110 Concours Delegance

Voor de gelegenheid heeft Alpine een aantal hele mooie exemplaren meegenomen naar Apeldoorn. Naast de nieuwe uitvoeringen van de moderne A110 kun je ook genieten van klassieke Alpines. Het Concours d’Elegance duurt nog tot en met morgen.

Deel.

Over de schrijver

Driving-Dutchman

Cars, Bikes and Life. Auto-en motornieuws, gave reviews met (ont)spannende video’s en mooie foto’s van auto’s en motorfietsen. Driving-Dutchman is er voor mannen en vrouwen die van auto’s, motoren, lifestyle en techniek houden en hier graag meer over willen lezen.

Laat een reactie na: