Arrinera Hussarya GT, wat zeg je?

0

De kans is groot dat ‘Arrinera‘ je weinig zegt. Het is de naam van een Poolse supercar-bouwer, die al een aantal maal op carshows hun concept Hussarya laat zien, een directe concurrent voor Porsche en Ferrari, althans dat willen ze graag. Hun straatauto laat nog even op zich wachten, alweer, maar de GT3-racer gebaseerd op dit model zal binnenkort te koop zijn: de Hussarya GT.

arrinera-hussarya-gt-wat-zeg-je-2

Volbloed racer

Vergis je niet over de capaciteiten van een land als Polen voor het maken van een supercar. Verschillende buitengewoon getalenteerde wetenschappers en ontwerpers werken aan dit project. Ook de Schotse coureur Anthony Reid heeft zich aan Arrinera verbonden.

Zo sterk zelfs dat hij gaat racen met hun GT3-wagen, de Hussarya GT. Deze racewagen heeft een speciaal ontwikkeld chassis met in het midden een dikke Amerikaanse V8 met supercharger. Deze levert in de GT3 uitvoering 500 pk en is gekoppeld aan een sequentiële 6-versnellingsbak.

Zie hier de Hussarya GT in actie:

Gemakkelijk?

Volgens Reid is de Hussarya GT een zeer snelle maar ook gemakkelijk bestuurbare wagen waar iedereen met een beetje race-ervaring snelle rondes mee kan rijden. “I’ve tested in the dry and in the wet, most recently at Donington and Snetterton, and it went really well. Because it is mid-engined, it has the kind of handling balance I really like.”

Natuurlijk is de mening van deze coureur niet geheel objectief, maar toch zijn wij erg benieuwd wanneer de Arrinera Hussarya GT de circuits over gaat knallen. Kunnen ze concurrentie bieden aan merken als Porsche en Ferrari? En als het goed is, komt de straatauto in de loop van 2017 op de markt. Dan is het plaatje helemaal compleet.

 

Deel.

Over de schrijver

Yuri Van Koeveringe

Als enthousiaste liefhebber van alles met twee en vier wielen volgt Yuri van Koeveringe (1978) al sinds lange tijd actief al het auto- en motornieuws. Met een stiekeme voorkeur voor al het moois dat uit Italië komt, schrijft hij artikelen over allerlei aspecten van het auto- en motornieuws en test hij zowel auto's als motoren. In het dagelijks leven rijdt hij in een Alfa Romeo 159 Ti, een 40-jaar oude Jeep Wagoneer en op een Ducati Multistrada.

Laat een reactie na: