Autobedrijven – en met name de universele werkplaatsen – krijgen alle merken, modellen en soorten auto’s binnen voor onderhoud en reparatie. En ja, dan kan er wel eens iets misgaan zoals bij deze Audi A7. Of was het nu een A4? Laten we eens kijken naar het verhaal erachter.

Na het onderhoud, kan het autobedrijf de onderhoudsindicator van de Audi A7 niet meer resetten. Eerder had de monteur dit probleem met deze auto niet. Omdat de technicus ook nog diverse foutcodes constateert die niet gewist kunnen worden, wordt de hulp van Mijngrossier helpdesk AutoNiveau ingeroepen.

Gegevens Audi A7 in dit artikel:

Merk: Audi
Handelsnaam: A7 Sportback
Aantal cilinders: 6
Cilinderinhoud: 2.967cc
Motor brandstof: Diesel

Tijdens een proefrit blijkt dat de auto – ondanks de foutcodes in het motormanagementsysteem – goed rijdt. De monteur die contact heeft met de TechLine van AutoNiveau legt uit wat er met ‘zijn’ Audi aan de hand is en geeft aan dat hij niet weet hoe hij dit probleem verder aan moet pakken.

Audi A7 of was het toch een A4 of toch een A7 Driving-Dutchman

A7 of A4. Of toch A7?

Uit de kenteken-gegevens wordt duidelijk dat het een Audi model A7 betreft. De monteur heeft het echter steevast over een A4, waarop bij AutoNiveau een belletje gaat rinkelen. Hem wordt gevraagd of hij tijdens het resetten van de onderhoudsinterval en uitlezen van het geheugen wel het juiste voertuig geselecteerd heeft.

Het antwoord van de monteur laat zich raden…

Uit deze case blijkt eens te meer dat een foutje snel gemaakt is. Goed nadenken, op blijven letten en vooral goed luisteren naar de monteur is essentieel voor een succesvolle afhandeling van technische cases.

Deel.

Over de schrijver

Rob Blom

Rob Blom is gek op alles wat wielen heeft. Hij is zijn carrière begonnen als automonteur en via automotive en automotive aftermarket bedrijven in de mediawereld terechtgekomen. Nu is hij Driving-Dutchman en helpt hij automotive bedrijven bij de promotie van hun producten en diensten. Rob heeft een passie voor autoracen, klassieke auto's en (V-Twin) motoren, snelle sportwagens en vierwielaandrijving. Privé heeft Rob op dit moment een KTM 990 Adventure en een Audi A4 Avant Allroad Quattro.

Laat een reactie na: