Aangereden worden, of zelf iemand aanrijden, is één van de nare zaken van autorijden. Soms onvermijdelijk, vaak ook niet, maar altijd vervelend voor alle partijen. Maar word je nou met een bepaalde kleur auto meer aangereden? Centraal Beheer dook in de cijfers en kwam erachter dat de kleur van je auto daadwerkelijk invloed heeft op de kans dat je een aanrijding krijgt.

Een significant verschil

Om te zorgen dat de cijfers klopten, werd er allereerst gekeken hoeveel auto’s er van een bepaalde kleur rondrijden. Daarna werd bepaald hoeveel auto’s van elke kleur een aanrijding hadden gehad. Op deze manier kon achterhaald worden wat de top 3 van meest ongelukkige kleuren is.

Op de derde plaats staat de zeer populaire kleur zwart. 2,86 procent van alle zwarte auto’s krijgt per jaar te maken met een aanrijding. Op plaats twee vinden we de sinds een paar jaar hippe modekleur wit, waarvan jaarlijks 2,93 procent te maken heeft met schade. Het is dus kennelijk niet een kwestie van opvallen of niet, want zowel lichte als donkere auto’s staan in de top drie.
Met deze autokleur word je het meest aangereden 2Dit is dé pechkleur

Maar de meest ongelukkig kleur met 3,30 procent schadegevallen is…..bruin. Waarom nu juist deze kleur het meest te maken heeft met een aanrijding is niet duidelijk. Misschien wordt bruin het snelst over het hoofd gezien of letten mensen met een bruine auto minder op. Hoe dan ook, als jij ’s-ochtends met de sleutel van een bruine auto in je hand loopt, let dan extra goed op.

En mocht je nu meteen naar buiten lopen met een spuitbus om jouw bruine auto direct over te spuiten, wees niet bang. Ook groene, oranje, blauwe en grijze auto’s rijden weleens schade. Wat de kleur van je auto ook is: krijg jij een ongeluk of kom je met pech langs de kant te staan? Centraal Beheer kan je helpen met de schadeservice of met de Pechhulp onderweg. 

Deel.

Over de schrijver

Driving-Dutchman

Cars, Bikes and Life. Auto-en motornieuws, gave reviews met (ont)spannende video’s en mooie foto’s van auto’s en motorfietsen. Driving-Dutchman is er voor mannen en vrouwen die van auto’s, motoren, lifestyle en techniek houden en hier graag meer over willen lezen.

Laat een reactie na: