Sponsored content – Uit een onderzoek van de vergelijkingssite Autoverzekering.nl blijkt dat mannen meer premie betalen voor hun autoverzekering dan vrouwen. Omdat mannen gemiddeld meer schadevrije jaren hebben en vaker voor een lagere dekking kiezen is dit best opvallend.

Met meer schadevrije jaren en een lagere dekking zou je juist een lagere premie verwachten. Het verschil is, van alle basisdekkingen, het grootst bij een allrisk autoverzekering: vrouwen betalen gemiddeld €51,33 per maand voor allrisk, terwijl mannen hier maar liefst €59,32 voor kwijt zijn.

Het onderzoek

Voor het onderzoek zijn de gegevens van 3700 bij autoverzekering.nl afgesloten basisverzekeringen met elkaar vergeleken. Er is gekeken naar de gemiddelde maandelijkse premie die men betaalt en de schadevrije jaren die zijn opgegeven. Ze hebben hierbij alleen geselecteerd op de basisverzekeringen, dus WA, WA+ beperkt casco en allrisk. En natuurlijk hebben ze daarna naar de verschillen tussen mannen en vrouwen gekeken.

Vrouwen willen vaker zekerheid

De goedkoopste dekking (WA) wordt het meeste door mannen gekozen, terwijl vrouwen iets vaker gaan voor zekerheid. 11 procent van de mannen sluit een allrisk autoverzekering af, dit percentage ligt bij vrouwen iets hoger met 15 procent. 55% van de vrouwen kiest slechts voor een verplichte WA verzekering, ten opzichte van 60 % van de mannen. Het is in beide gevallen een klein verschil.

autoverzekering-nl-helpt-bij-vinden-goede-autoverzekering_0Meer schadevrije jaren

Mannen hebben gemiddeld meer schadevrije jaren opgebouwd, waardoor ze een hogere no-claimkorting hebben dan vrouwen. Vrouwen hebben gemiddeld 4,5 schadevrije jaren en mannen zitten gemiddeld op 5,4 schadevrije jaren. De hogere no-claimkorting zorgt er natuurlijk voor dat de maandelijkse premie lager wordt. Het verklaart alleen nog steeds niet waarom mannen meer betalen dan vrouwen.

Verklaring

Voor alle mensen die nu denken dat mannen hier gediscrimineerd worden, is er gelukkig een logische verklaring voor dit premieverschil gevonden. Bij het opgeven van het kenteken wordt de dagwaarde van de auto meegenomen in de premie. Voor een duurdere auto betaal je meer premie. Het blijkt dat mannen gemiddeld meer geld neertellen voor hun auto dan vrouwen. De gemiddelde prijs van een opgegeven auto ligt bij mannen op €24.217 en bij vrouwen op €19.661.  

Autoverzekeringen vergelijken

Het doel van vergelijkingssites zoals Autoverzekering.nl is om de consument te helpen bij het vinden van een goede autoverzekering. Door te vergelijken kun je de goedkoopste autoverzekering vinden met de juiste kwaliteit. De keuze voor een overstap is altijd persoonlijk, als consument kun je zelf beslissen.

Deel.

Over de schrijver

Laat een reactie na: