You love it or you hate it, de Bentley Bentayga W12 TSI, Bentley’s eerste moderne en naar eigen zeggen “krachtigste, snelste en meest exclusieve SUV die er op dit moment is. Bentley presenteert de Bentayga tijdens de IAA in Frankfurt van 17 tot 27 september. 

Bentley Bentayga W12 TSI SUV komt ook als diesel en hybrideHet is natuurlijk overbodig om alle luxe en vooruitstrevende veiligheidssystemen die aan boord zijn te benoemen. Maar zijn aandrijflijn is toonaangevend, een dikke W12 TSI motor (twaalf cilinders in W-vorm) geven de Bentayga samen met twee turbo’s een dikke 608 pk en een bizar koppel van 900 Nm. Als je rustig rijdt, functioneren er zes cilinders.

Bentley Bentayga W12 TSI SUV komt ook als diesel en hybrideTopsnelheid 301 kilometer per uur

Al dat geweld wordt op vier wielen overgebracht door een achttraps automatische versnellingsbak. Met alle twaalf cilinders ingeschakeld spurt de Bentayga vanuit stilstand naar 100 kilometer per uur in 4,1 seconden. De topsnelheid van de SUV is gelimiteerd tot 301 kilometer per uur. De nieuwe W12 is bijna 12 procent efficiënter dan zijn voorganger, in de toekomst komen er ook een Bentley Bentayga diesel en hybride.

Bentley Bentayga W12 TSI SUV komt ook als diesel en hybrideDe Bentley Bentayga W12 TSI SUV krijgt standaard een panoramisch glazen dak met een oppervlakte van bijna anderhalve vierkante meter waarvan het voorste deel geopend kan worden. Er is een ruime keuze aan velgen van 20 tot 22 inch.

[grwebform url=”http://app.getresponse.com/view_webform_v2.js?u=BJQ3i&webforms_id=395503″ css=”on” center=”off” center_margin=”200″/]
Deel.

Over de schrijver

Rob Blom

Rob Blom is gek op alles wat wielen heeft. Hij is zijn carrière begonnen als automonteur en via automotive en automotive aftermarket bedrijven in de mediawereld terechtgekomen. Nu is hij Driving-Dutchman en helpt hij automotive bedrijven bij de promotie van hun producten en diensten. Rob heeft een passie voor autoracen, klassieke auto's en (V-Twin) motoren, snelle sportwagens en vierwielaandrijving. Privé heeft Rob op dit moment een KTM 990 Adventure en een Hyundai H200 om hem van A naar B te vervoeren.

Laat een reactie na: