Beste motorroutes volgens lezers MCN

0

Motorcycles News is één van de grootste platformen voor motorrijders. Met duizenden en duizenden lezers wereldwijd hebben zij een enorm bereik. Na een vraag aan al hun lezers wat de mooiste motorroutes ter wereld zijn, kwamen zij met het volgende lijstje.

Stelvio pas, Italië
Voor vele Nederlandse geen geheim meer, de Stelvio pas, in Italië. Duizenden haarspeldbochten en mooi asfalt, uitkomend in een prachtig deel van Italië, maken deze route volgens één van de lezers een ‘right of passage’, zeker als je ook nog even de Pinzolo pas erbij neemt.
State Route 12 in Utah, USA
Minder bekend is 196 kilometer lange Route 12 in Utah, Amerika. Volgens vele Amerikaanse lezers is dit één van de mooiste routes in the USA, Slingerend door typische cowboy-landschappen en over bergruggen met dramatische mooie uitzichten. En dit rij je natuurlijk op een Amerikaanse V-twin.
IPerth naar Inverness, Schotland
Ook Schotland is een bekend doel voor vele Nederlandse motorrijders. Als je daar bent, neem dan de route van Perth naar Inverness. Door velen beschreven als de Alpen van de UK, rij je uren boven de wolken met bij vrij zicht adembenemende vergezichten. Neem wel je regenkleding mee.
Mount Olympos naar Pyrgos, Cyprus
Hou je van meer warmte, dan is deze route op het eiland Cyprus iets voor je. Hoewel je er niet zo heel snel met je eigen motor komt, zijn er tal van mogelijkheden om op dit eiland een motor te huren tijdens je vakantie. Neem daar zeker deze route die door wilde kale berggebieden gaat met uitzicht op helderblauwe meren, en voorzien van heel veel bochten.
Swakopmund naar Sossusvlei, Namibië
Voor de echte avonturiers onder ons, is deze route in Afrika misschien wel wat. Rijdend door woestijngebieden met uitzicht op de 2000 meter hoge Nakluft bergen, rij je door indrukwekkende ravijnen eindigend in de Sossusvlei. Neem wel een stevige en vooral betrouwbare motorfiets mee. 

 

Deel.

Over de schrijver

Yuri Van Koeveringe

Als enthousiaste liefhebber van alles met twee en vier wielen volgt Yuri van Koeveringe (1978) al sinds lange tijd actief al het auto- en motornieuws. Met een stiekeme voorkeur voor al het moois dat uit Italië komt, schrijft hij artikelen over allerlei aspecten van het auto- en motornieuws en test hij zowel auto's als motoren. In het dagelijks leven rijdt hij in een Alfa Romeo 159 Ti, een 40-jaar oude Jeep Wagoneer en op een Ducati Multistrada.

Laat een reactie na: