Blancpain. De naam kom je steeds vaker tegen in de autosport. Maar wat en wie is Blancpain en wat is de link met de autosport? We werden door de, naar eigen zeggen, oudste horlogemaker Blancpain uitgenodigd voor de Total 24 Hours of Spa op het Belgische circuit Spa-Francorchamps op 27 en 28 juli jongstleden.

Blancpain horloges worden sinds 1735 in Zwitserland gemaakt. Volgens Blancpain zelf zijn ze het oudste horlogemerk ter wereld. Tegenwoordig is Blancpain onderdeel van de, eveneens Zwitserse, Swatch Group. Prijzen van de horloges variëren van enkele duizenden euro’s tot honderdduizenden euro’s. Je kunt het met onder andere diamanten en dure edelmetalen zo gek maken als je zelf wil.

Blancpain en Lamborghini onlosmakelijk verbonden in autosportTimekeeper

Het Zwitserse premiummerk werd in 2009 titelsponsor van de Lamborghini Blancpain Super Trofeo. En sinds 201 levert BlancPain het tijdwaarnemingssysteem aan de FIA GT1 Series. De activiteit van het merk in de autosport werd in 2011 bekrachtigd door de lancering van de Blancpain Endurance Series en deelname als officieel partner in het ADAC GT Master kampioenschap. De vaste rijder van het team is Blancpain ceo Marc A. Hayek. En dit verklaart de betrokkenheid van Blancpain bij de autosport.

In 2013 startte Hayek met een nieuw Zwitsers team in de kleuren van Blancpain. Het team neemt deel aan alle Blancpain Endurance series. De auto: een Lamborghini Gallardo GT3, een supersportwagen met V10-motor en met een vermogen van meer dan 600 pk. De nieuwe Gallardo werd speciaal ontwikkeld voor lange afstands- en dan met namen 24-uurs races.

Blancpain en Lamborghini onlosmakelijk verbonden in autosportDe vaste rijders bij het team in 2013 zijn Marc A. Hayek en Nederlander Peter Cox. Hayek nam al deel aan de Lamborghini Blancpain Super Trofeo in 2009 en 201o. In 2011 won de Zwitser de ADAC GT Masters in de PRO-AM categorie. Cox heeft een langere historie in de autosport. Hij was onder andere betaald coureur bij BMW, Aston Martin, Lamborghini, Honda en Spyker.

Total 24 Hours of Spa

Helaas bracht de Total 24 Hours of Spa dit jaar niet wat het team ervan verwacht had. Al vroeg in de race viel de auto uit door een crash. Meer dan 60 duizend mensen bezochten de race in de Belgische Ardennen. De race werd gewonnen door Maximillian Buhk, Bernd Schneider en Maximillian Götz in de http Motorsport Mercedes AMG SLS GT3.

 

 

Deel.

Over de schrijver

Rob Blom

Rob Blom is gek op alles wat wielen heeft. Hij is zijn carrière begonnen als automonteur en via automotive en automotive aftermarket bedrijven in de mediawereld terechtgekomen. Nu is hij Driving-Dutchman en helpt hij automotive bedrijven bij de promotie van hun producten en diensten. Rob heeft een passie voor autoracen, klassieke auto's en (V-Twin) motoren, snelle sportwagens en vierwielaandrijving. Privé heeft Rob op dit moment een KTM 990 Adventure en een Hyundai H200 om hem van A naar B te vervoeren.

Laat een reactie na: