Een BMW 3-serie uit 1999 komt bij het autobedrijf terecht omdat de motor niet lekker draait. In de werkplaats blijkt inderdaad dat een aantal cilinders niet meewerken. De oorzaak van het probleem is voor het bedrijf echter geen voor de hand liggende.  

Gegevens BMW 3-serie in dit artikel:

Merk: BMW
Model: 3ER REIHE
Brandstof: Benzine
Motorcode: 194E1
Cilinderinhoud: 1.895 cc

De hulp van Mijngrossier helpdesk Automotive Techline wordt ingeschakeld om het probleem op te lossen. Uit controles die monteur zelf al uitgevoerd heeft, blijkt dat de bougies van de tweede en derde cilinder geen vonk krijgen. Automotive Techline vraagt de monteur hierop om te controleren of de injectoren in deze cilinders wel aangestuurd worden.

Citroën Jumper diesel slaat tijdens stationair draaien

De monteur verricht wat metingen en koppelt terug dat hoewel de injectoren wel 12 Volt krijgen, ze niet aangestuurd worden. Er zijn volgens de technicus ook geen foutcodes in het motormanagementsysteem opgeslagen.

Krukaspositiesensor signaal

Uit verder onderzoek blijkt dat ook de bobines op de tweede en derde cilinder niet vanuit de ECU aangestuurd worden. Het autobedrijf had de bobines en ECU eerder al laten testen en bleken in orde te zijn. 

Op verzoek van de Automotive Techline maakt de monteur een scoopbeeld met het signaal van de krukaspositiesensor. Omdat het beeld een onregelmatig signaal laat zien, wordt duidelijk dat de sensor in orde is, maar het signaal foutief. 

Hierop wordt het toonwiel op het vliegwiel dat voor het toerentalsignaal zorgt gecontroleerd. Het toonwiel blijkt te zijn beschadigd, waardoor het toerental-signaal foutief is en de ECU de bobines niet aanstuurt. Nadat het toonwiel vervangen is, werkt alles weer naar behoren.

Deel.

Over de schrijver

Rob Blom

Rob Blom is gek op alles wat wielen heeft. Hij is zijn carrière begonnen als automonteur en via automotive en automotive aftermarket bedrijven in de mediawereld terechtgekomen. Nu is hij Driving-Dutchman en helpt hij automotive bedrijven bij de promotie van hun producten en diensten. Rob heeft een passie voor autoracen, klassieke auto's en (V-Twin) motoren, snelle sportwagens en vierwielaandrijving. Privé heeft Rob op dit moment een KTM 990 Adventure en een Audi A4 Avant Allroad Quattro.

Laat een reactie na: