Al langere tijd ben ik geïntrigeerd door Carwrappen. Waarom doen autobezitters dit? En wat is de meerwaarde van een Carwrap ten opzichte van ‘gewone’ autolak? Ik dook voor Driving-Dutchman.com in wereld van de autofolie ’s.

Wat is een Carwrap eigenlijk? Nou heel eenvoudig, dat is je auto voorzien van een folie in elke gewenste kleur. De meest gebruikte folies zijn van 3M of Avery. Deze fabrikanten hebben jarenlange ervaring met het maken van folies die niet verkleuren.

Waarom folie op je auto?

Maar waarom zou je je auto laten voorzien van een folie? Tegenwoordig is de auto een verlengstuk van de eigenaar zijn of haar persoonlijkheid en velen willen die persoonlijkheid accentueren. Dus als je een nieuwe auto koopt dan wil je toch gewoon die kleur hebben die je wil. Maar is dat verstandig? Nou, soms niet! Zeker als particuliere koper. Stel je vind geel een hele mooie kleur, maar je wilt je auto over drie of vier jaar weer verkopen. Dan loop je de kans dat je bij inruil minder geld voor je auto krijgt omdat geel niet heel erg goed ligt bij de meeste kopers. Tenzij het bijvoorbeeld een Lamborghini, Porsche of Ferrari is.

verslag-carwrapstudio-2Om deze reden is het soms verstandiger om bijvoorbeeld een zwarte of zilvergrijze auto te kopen en die van folie in jouw favoriete kleur te voorzien. Je hebt dan bij inruil geen gedoe meer over de kleur en dus over de prijs, want zwart en grijs doen het altijd goed bij inruil. Je laat je auto wrappen, en na een aantal jaar kan de folie er makkelijk weer afgehaald worden. Bijkomend voordeel is dat de lak gedurende de tijd dat de folie op de auto zit ook nog eens tegen steenslag beschermd is geweest. Katching bij inruil, de kosten van het wrappen weer terugverdiend!

Ook occasions wrappen

Niet alleen nieuwe auto’s worden gewrapt,  ook auto’s van aan aantal jaren oud kunnen van folie voorzien worden. Stel je zoekt een leuk autootje en je heb hem gevonden. De kilometerstand is goed, het interieur ziet er prima uit en er zit de juiste motor in, maar de kleur is afzichtelijk. In dat geval kan je hem laten voorzien van de juiste kleur wrap. Maar waar doe je dit, waar kan je je auto laten voorzien van een folie? Dit kan bij veel bedrijven, maar zorg er wel voor dat je je oogappeltje bij een goede wrapper brengt.

verslag-carwrapstudio-1Hoe herken je een goede wrapper? Nou, kies er één die al jaren in het vak zit en de juiste folies gebruikt en die de folie ook weer kan verwijderen. Een van die bedrijven is de Carwrapstudio in Zwaag van Mario Schaper. Dit bedrijf wrapt ongeveer 600 auto’s per jaar Dit bedrijf geeft ook trainingen op het gebied van 3M folieverwerking. Carwrapstudio heeft zelfs medewerkers in dienst die gecertificeerd zijn om met folie’s te werken. Én je krijgt drie jaar garantie op de aangebrachte folie.

En dan nu de typische Nederlandse vraag. Wat kost dat? Welnu dat ligt een beetje aan de grootte van de auto, maar prijzen beginnen rond de € 950,- exclusief btw voor een kleine auto, formaat Fiat 500. De merken die het meest gewrapt worden zijn met name Audi en BMW.

verslag-carwrapstudio-3Ook voor de nieuwste trend in carwrapping, namelijk Bulging, kun je bij de Carwrapstudio terecht. Dit concept is ontwikkeld door de carwrapstudio en is het voorzien van auto’s met folie waarin figuren, cijfers en letters uit de folie puilt en een hele nieuwe dimensie geeft aan je auto.

Dus waarom Carwrappen? Ik geef toe, ik was eerst heel sceptisch, maar ik ben bijgedraaid, het heeft veel voordelen en het kan alleen maar mooier en kleurrijker worden op de weg!

Klik hier voor het filmpje over het wrappen van de gouden Ferrari.

Deel.

Over de schrijver

Driving-Dutchman

Cars, Bikes and Life. Auto-en motornieuws, gave reviews met (ont)spannende video’s en mooie foto’s van auto’s en motorfietsen. Driving-Dutchman is er voor mannen en vrouwen die van auto’s, motoren, lifestyle en techniek houden en hier graag meer over willen lezen.

Laat een reactie na: