Van 12 tot en met 21 januari vindt bij onze zuiderburen de Autosalon van Brussel 2018 plaats. Ik ging gewapend met camera op pad om te bekijken wat voor moois de merken hadden meegenomen.

Het leuke aan de salon in Brussel is dat naast alle automerken, ook de motoren ruim vertegenwoordigd zijn. Zo kun je dus heel gemakkelijk je droomgarage samenstellen! Mijn droomgarage voor dit jaar bestaat uit de nieuwe 911 Carrera T en de Ducati Panigale V4.

Lees hier onze test met de 1299 Panigale S uit 2015.

Nieuws op de AutoSalon 2018

De salon in Brussel is traditiegetrouw vooral een verkoopbeurs, dus schrik niet als je wordt aangesproken. Alle merken nemen dus hun verkooptoppers mee, maar er zijn ook een paar nieuwe modellen en facelifts te bespeuren. Zo heeft BMW de 2-serie Active Tourer en Gran Tourer van een nieuw jasje voorzien en heeft ook MINI zijn 3-, 5-deurs en cabrio weer opgefrist.

Qua nieuwe modellen kan je bij Volvo voor het eerst de XC40 in levende lijven bekijken. Bij Mercedes-Benz is de nieuwe CLS-klasse te zien, nog geen nieuwe A- of G-klasse helaas. Ook bij Porsche twee nieuwe uitvoeringen, de 911 Carrera T en de 718 GTS.

AutoSalon Brussels 2018 Suzuki Dames Driving DutchmanAls liefhebber van concept cars kun je de AutoSalon met een gerust hart overslaan. Slechts een handjevol merken hebben er een meegenomen. Al met al is de AutoSalon 2018 garantie voor een leuk dagje uit! Voor de thuisblijvers hebben we een compilatievideo gemaakt.

Deel.

Over de schrijver

Tim Willems

Tim Willems heeft een passie voor snelheid, op twee of vier wielen. Zijn eerste woordje was auto en hij kon al op jonge leeftijd merk en model herkennen aan de koplampen in het donker. In het dagelijks leven is hij IT-er, maar het liefst zou hij fulltime op de weg te vinden zijn.

Laat een reactie na: