Bij de meeste automerken kun je hele bakken met gadgets en extra veiligheidssystemen bijbestellen. Echter zijn deze meestal best duur en in de aftermarket voor veel minder geld te koop. In dit artikel behandelen we een aantal coole aftermarket gadgets die je in iedere auto toe kunt passen!

Dashcam getuige bij aanrijdingen

De dashcam wordt eerder noodzaak dan een wanna-have gadget. De camera kan je bijvoorbeeld helpen bij de schuldvraag tijdens een aanrijding, of als bewijs dienen dat je helemaal niet door het rode licht gereden bent. Er zijn dashcams die alleen vooruit kunnen kijken, maar ook die bijna 360 graden rondgaan. Ze kunnen tot wel 10 uur video opnemen en als je onverhoopt in een aanrijding terechtkomt slaat hij de locatie, tijd, datum en snelheid in zijn geheugen op. Handig is dat je met sommige dashcams ook foto’s kunt maken, van de schade die gereden is bijvoorbeeld.

Dashcam getuige bij aanrijdingen Driving-Dutchman

Hiermee kan iedereen inparkeren

Inparkeren is en blijft voor sommige bestuurders een uitdaging. Geen paniek, want er zijn aftermarket parkeersystemen te koop waar zelfs de aller slechtste parkeerder zelfs een Ford Raptor inparkeert alsof het een smart is. De meeste aftermarket parkeersystemen worden geleverd met vier sensoren voor de voor- en achterbumper, maar je hebt ze ook met sensoren voor alleen de voorbumper of alleen de achterbumper. Een beeldschermpje op je dashboard laat je de afstand tot obstakels en stoepranden zien. En als je er bijna tegenaan rijdt, gaat er een alarm af.

Hiermee kan iedereen inparkeren Driving-Dutchman

Bandenspanning controlesysteem

Nieuwe auto’s moeten het wettelijk verplicht aan bood hebben; een bandenspanningscontrolesysteem of TPMS. En dat is niet voor niets, leeglopende banden kunnen namelijk jou en andere verkeersdeelnemers ernstig in gevaar brengen omdat bijvoorbeeld de wegligging slechter of remweg langer wordt. Bijgeleverde speciale ventieldopjes monitoren de bandenspanning en geven die door aan een app op je smartphone. Als de bandenspanning te laag wordt, krijg je daar sowieso een alarmmelding van.

Aftermarket bandenspanning controlesysteem Driving-Dutchman

Starbucks in je auto!

Jiehaaa, met deze mobiele espressomachine hoef je nooit meer bang te zijn dat je je koffie niet of te laat krijgt en word je een ware rijdende barista! Je sluit ze aan op een van je 12 Volt aansluitingen die in iedere auto wel aanwezig is. Sommige apparaten zetten in minder dan drie minuten een heerlijke bak koffie voor je waarmee je weer scherp aan het verkeer kunt deelnemen. Natuurlijk doe je dit op een parkeerplaats en bij voorkeur niet tijdens het rijden.

Starbucks in je auto Driving-Dutchman

Beveilig je auto tegen inbraak

Ben je niet in de gelegenheid om jouw trotse bezit 24 uur, zeven dagen per week in de gaten te houden? Dan is dit misschien de oplossing voor jou! Een camera die 360 graden in de rondte kan filmen houdt een oogje in het zeil en ziet alles in en rondom de auto. Bewegings- en inbraaksensoren worden getriggerd als er iets gebeurt en de beelden worden automatisch op een microSD kaart opgeslagen.

Beveilig je auto tegen inbraak Driving-Dutchman

Cassettebandjes afspelen in de auto

Velen onder ons kennen ze nog wel, veel anderen ook weer niet; cassettebandjes. Deze voorloper van de compact disc en USB sticks werd decennia lang gebruikt en als accessoire ingebouwd.

Vrijwel niemand zal het bandje nog gebruiken, maar voor diegenen die een bepaald stukje muziek alleen op de tape en nergens anders op hebben, is er deze oplossing. Een cassettebandjesafspeler met Bluetooth. Handig!

Cassettebandjes afspelen in de auto Driving-Dutchman

Head-up Display

Je hoeft geen nieuwe auto te kopen om over de nieuwste technologie te kunnen beschikken. Deze aftermarket HUD kun je op je dashboard plaatsen en laat informatie zien die van je smartphone afkomstig is. Navigeren, brandstofverbruik, snelheid en toerental. Je hoeft je ogen niet meer van de weg af te halen wat wel zo veilig is.

Head-up Display Driving-Dutchman

Er zijn natuurlijk nog duizenden andere handige gadgets en accessoires voor je auto te koop. Met deze kleine greep hopen wij je in ieder geval op een paar leuke ideeën gebracht te hebben. Heb jij een gave of coole gadget in je auto die je graag wil laten zien aan anderen? Laat het ons dan weten!

Deel.

Over de schrijver

Rob Blom

Rob Blom is gek op alles wat wielen heeft. Hij is zijn carrière begonnen als automonteur en via automotive en automotive aftermarket bedrijven in de mediawereld terechtgekomen. Nu is hij Driving-Dutchman en helpt hij automotive bedrijven bij de promotie van hun producten en diensten. Rob heeft een passie voor autoracen, klassieke auto's en (V-Twin) motoren, snelle sportwagens en vierwielaandrijving. Privé heeft Rob op dit moment een KTM 990 Adventure en een Audi A4 Avant Allroad Quattro.

Laat een reactie na: