De 4 mooiste banen als testrijder van supercars

0

In de autowereld zijn verschillende mooie banen, maar testrijder zijn moet toch wel het allergaafste zijn. Hierbij een lijst van 4 testrijders van de gaafste supercars.

4. Lamborghini: Valentino Balboni
Hoewel hij officieel geen testrijder meer is, is Valentino Balboni toch wel de bekendste die er is. Hij begon in 1968 als monteur bij Lamborghini en werd al snel testrijder, wat hij volhield tot ver in de 21e eeuw. En nog altijd is hij als consultant verbonden met het merk met de stier, die zelfs een auto naar deze legendarische rijder hebben vernoemd. Van Balboni wordt gezegd dat hij 80 % van alle Lambo’s ooit heeft getest, toch geen slechte score.

3. Pagani: Davide Testi

Als je Davide Testi ziet lopen, wat een ongelooflijk goede naam trouwens, dan zou je em niet direct inschatten als testrijder bij 1 van de meest elegante merken ter wereld. Zo blijkt maar weer dat je nooit op uiterlijk uit moet gaan, want Testi – hij blijft leuk – is een waanzinnig waardevolle toevoeging aan dit speciale merk, zoals je in het filmpje hier boven kan zien.

2. Bugatti: Loris Bicocchi

En al weer de derde Italiaan in ons lijstje :Loris Bicocchi, testrijder bij Bugatti en mede-verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de machtige Bugatti Chiron, zoals je hier boven kunt zien. Bicocchi begon zijn loopbaan bij Lamborghini waar hij onder andere werkte aan de Countach. Maar ook zijn geschiedenis met Bugatti gaat ver terug, want hij werkte ooit mee aan de EB110. Na een aantal jaar bij Pagani en Koenigsegg keerde hij in 2003 terug naar Bugatti.

1. Ferarri: Raffael De Simone
De laatste testrijder in onze lijst, Raffael De Simone, heeft misschien wel de mooiste baan van allen, hij test en beoordeelt alle nieuwe Ferrari’s en zorgt dat elke auto met de Cavallino Rampante de echte Ferrari-emotie bezit. 

Nee hoor, we zijn helemaal niet jaloers op de bovenstaande vier mannen. Want een leven moeten deze Italianen hebben als testrijder van enkele van de mooiste supercars op aarde. 

Deel.

Over de schrijver

Yuri Van Koeveringe

Als enthousiaste liefhebber van alles met twee en vier wielen volgt Yuri van Koeveringe (1978) al sinds lange tijd actief al het auto- en motornieuws. Met een stiekeme voorkeur voor al het moois dat uit Italië komt, schrijft hij artikelen over allerlei aspecten van het auto- en motornieuws en test hij zowel auto's als motoren. In het dagelijks leven rijdt hij in een Alfa Romeo 159 Ti, een 40-jaar oude Jeep Wagoneer en op een Ducati Multistrada.

Laat een reactie na: