We gaan weer richting de zomer, waarin we allen onze stalen rossen weer te voorschijn halen. Dat kan een racer, chopper, allroad of naked bike zijn, we hebben allemaal onze eigen voorkeuren en eigen smaak. Toch zijn er ook een aantal motorfietsen die voor iedereen lastig om te bekijken zijn: de 5 lelijkste motorfietsen ooit.

5. Buell RR 1000 Battletewin

De meeste Buells hebben een bijzonder uiterlijk, daar kun je van houden of niet. Maar dit bijzonder exemplaar met een volle kuip moet wel voor iedereen pijn aan de ogen doen. 

4. Gilera CX125

Vaak weten Italianen toch wel oogstrelende meesterwerken neer te zetten, maar bij deze Gilera CX125 uit 1991 hadden ze zeker iets te diep in het vinoglas gekeken.

3. BMW K1
Geroemd door velen om zijn technische vooruitstrevendheid, is de K1 van BMW nooit een hele mooie motor geweest om naar te kijken. En toch heeft dit lelijke eendje uit Duitsland een trouwe schare fans.

2. Honda DN 1
Met de DN 1 probeerde Honda een compleet nieuw concept neer te zetten, wat gezien de minimaal verkochte aantallen niet heel erg geslaagd is, eigenlijk net als het uiterlijk.

1. Morbidelli V8

Hoewel een motorfiets met een V8 erg gaaf is, is dat heel erg moeilijk om te zeggen over deze Morbidelli V8. Met het uiterlijk van een gesmolten playmobil motorfiets, wint hij de eerste plek op de lijst van de 5 lelijkste motoren ooit. 

Deel.

Over de schrijver

Yuri Van Koeveringe

Als enthousiaste liefhebber van alles met twee en vier wielen volgt Yuri van Koeveringe (1978) al sinds lange tijd actief al het auto- en motornieuws. Met een stiekeme voorkeur voor al het moois dat uit Italië komt, schrijft hij artikelen over allerlei aspecten van het auto- en motornieuws en test hij zowel auto's als motoren. In het dagelijks leven rijdt hij in een Alfa Romeo 159 Ti, een 40-jaar oude Jeep Wagoneer en op een Ducati Multistrada.

6 reacties

 1. Allemaal spuuglelijk. En ik zou met allemaal willen rijden. Want met zo’n lelijk ding, heb je wel een uniek exemplaar tussen je benen. En zodra je afstapt, heb je altijd wat om over te praten.

 2. Nu, ik zou ze alle 5 wel willen hebben. En rijden ook! Want al die GS-en van BMW en gelijksoortige motoren heb ik nooit mooi gevonden. Die V8 … gaaf. Die Honda ook, en heel apart. De K1 ook mooi. De Buell mooi …. door zijn lelijkheid? In ieder geval … graag. die Gilera 125 …. wil ik ook, maar die blijft dan in de garage, die trekt mij niet om erop te rijden.

  • Yuri Van Koeveringe
   Yuri Van Koeveringe op

   Hi Jas, ben het helemaal met eens dat die V8 supergaaf is, maar hadden ze nou niet ff een motor kunnen maken die er iets mooier uit zag ? 😉

 3. Tsja…wat is lelijk? Na die Gilera verwachtte ik de 1983 Suzuki Katana GSX 1100…maar die staat niet op de kaart. Kwestie van smaak of kwestie van ‘zijn tijd vooruit en nu een klassieker?’

  • Yuri Van Koeveringe
   Yuri Van Koeveringe op

   Hi Menno

   Uiteraard is een lijst als deze een kwestie van smaak, en inderdaad, de door jou genoemde Suzuki is ook niet echt een beauty, maar keuzes moesten gemaakt worden. Ik denk er over na een tweede soortgelijk artikel te maken met de suggesties van onze lezers 🙂

   GR Yuri

Laat een reactie na: