De 5 snelste motorfietsen op video

0

Vijf van de snelste motorfietsen en hun topsnelheid op video. Want hoewel het nergens kan en zelden mag, blijft het gaaf om te zien hoe hard een motor kan gaan.

5. Suzuki Hayabusa, 300 km/u
Een icoon als het gaat om pure topsnelheid, de Suzuki Hayabusa. Helaas komt de 2017 versie niet maar naar ons land toe, maar het blijft gaaf deze slechtvalk op volle topsnelheid te zien rijden.

4. BMW S 1000 RR, 322 km/u
Wat een gave motor is de BMW S 1000 RR. Zelfs de gewone versie loopt een waanzinnige 325 km/u. Niet slecht voor een merk dat vroeger alleen bekend stond om zijn offroad en toermotoren. Check em hieronder op volle snelheid.

3. Ducati 1299 Panigale, 325 km/u
De Ducati 1299 Panigale is niet alleen één van de mooiste motoren, maar ook zeker één van de snelste. Met zijn race-getunede L-twin zou hij een snelheid van 325 km/u moeten kunnen bereiken. De teller houdt er echter bij 300 km/u mee op, zoals je hieronder kunt zien.

2. Lightning LS-218, 351 km/u
En dat elektrische motorfietsen ook best rap zijn, bewijst de Lightning met een topsnelheid van over de 350 km/u. Hoezo, elektrisch is de toekomst? (De teller is in mph).

1. Kawasaki Ninja H2R, 400 km/u 
De koning van de topsnelheid is momenteel toch echt de Kawa H2R met 400 km/u, dank zij een door een compressor aangedreven 998 cc viercilinder met 326 pk. En op volle snelheid ziet dat er zo uit:

 

Deel.

Over de schrijver

Yuri Van Koeveringe

Als enthousiaste liefhebber van alles met twee en vier wielen volgt Yuri van Koeveringe (1978) al sinds lange tijd actief al het auto- en motornieuws. Met een stiekeme voorkeur voor al het moois dat uit Italië komt, schrijft hij artikelen over allerlei aspecten van het auto- en motornieuws en test hij zowel auto's als motoren. In het dagelijks leven rijdt hij in een Alfa Romeo 159 Ti, een 40-jaar oude Jeep Wagoneer en op een Ducati Multistrada.

Laat een reactie na: