De 5 vreemdste motorfietsen

0

Er bestaan vele soorten motorfietsen. We hebben hier al wel eens gekeken naar de lelijkste (hoogst discutabel natuurlijk), maar wat zijn nou 5 van de allervreemdste motorfietsen?

1. Metalback
Deze bijzondere motorfiets is het geesteskind van Jordan Meadows, ooit design manager van Mazda in Noord-Amerika. Voorzien van een V4 die loopt op biodiesel (!) trachtte Meadows een groene motor te bouwen. Naast een zeer bijzonder ontwerp, is de het bodywork voorzien van een unieke laklaag die door de tijd heen een patina opbouwt en tevens onschadelijk is voor het milieu.

2. IZH 2012 Hybrid
Dit waanzinnige ontwerp komt van het Russische IZH, vooral bekend als de fabrikant van de Kalashnikov AK-47. Maar tevens de bouwer van de allereerste Russische motor. De 20121 hybrid, ontworpen door Igor Chak, ziet er uit als geen andere motorfiets. De focus hierbij lag sterk op veiligheid. Zo is de 2012 voorzien van twee airbags en remt hij automatisch zodra het verkeer voor je afremt, dankzij camera’s en radar. De benaming komt van de combinatie van een V-twin ondersteund door een elektromotor. En wat dacht je van een nachtkijker en navigatie die als augmented reality voor je geprojecteerd worden? En dit allemaal verzonnen in 2010, zijn tijd ver vooruit.

3. The Roadog
In de jaren ’60 werd de legendarische Roadog gebouwd door Wild Bill Gelbke in Amerika. De motorfiets is meer dan vijf meter lang en weegt 1.490 kilogram. Het 2.512 cc viercilinderblok drijft via de aandrijfas van een Chrevrolet vrachtwagen het achterwiel aan. Door de enorme lengte en het gewicht was het onmogelijk een bocht te maken onder 24 kilometer per uur en bij stilstand wordt het monster ondersteund met hydraulische rammen. Momenteel schijnt de motorfiets in handen van een particulier te zijn die er niet mee de weg op kan omdat het onmogelijk is om em verzekerd te krijgen, gek zeg…

4. Dodge Tomahawk
We blijven nog even bij de Amerikaanse Big Boys, want kennen jullie de Dodge Tomahawk nog? Een concept van Daimler-Chrysler met de waanzinnige 8,3 liter 500 pk sterke V10 van de Dodge Viper. Theoretisch zou dit moeten zorgen voor een topsnelheid van over de 500 kilometer per uur, maar het lijkt me heel sterk dat iemand dit ooit geprobeerd heeft. 

5. Whitlock Tinker Toy
Maar het kan altijd gekker, groter en vooral meer. Zo bewijst de Whitlock Tinker Toy met zijn 48 cilinder motorblok. En nee, dit is geen typefout, er staat echt 48 cilinders, opgebouwd uit 16 Kawasaki driecilinders. Stiekem heeft de motor 49 cilinders. Een startmotor zou namelijk niet werken, dus er is een 50 cc ééncilinder aanwezig om de rest te kunnen starten. Deze creatie is gebouwd door de eigenaar van het Hertfordshire Superbike Centre in Engeland en heeft het Guinness Wereld Record van ‘Vehicle engine with the most cylinders’. 

Natuurlijk zijn er nog veel meer rare en vreemde motorfietsen gebouwd dan deze 5. Heb je een suggestie, laat het ons weten op onze Facebook.

 

Deel.

Over de schrijver

Yuri Van Koeveringe

Als enthousiaste liefhebber van alles met twee en vier wielen volgt Yuri van Koeveringe (1978) al sinds lange tijd actief al het auto- en motornieuws. Met een stiekeme voorkeur voor al het moois dat uit Italië komt, schrijft hij artikelen over allerlei aspecten van het auto- en motornieuws en test hij zowel auto's als motoren. In het dagelijks leven rijdt hij in een Alfa Romeo 159 Ti, een 40-jaar oude Jeep Wagoneer en op een Ducati Multistrada.

Laat een reactie na: