Dit is geen wetenschappelijk onderbouwd stuk, maar ik constateer dat er te veel auto’s in Nederland rondrijden, die zwart of grijs zijn! Een auto in blauw, geel of rood zie je weinig, maar is toch zo veel mooier? Aan de autofabrikanten ligt het niet! De volgende autofabrikanten hebben in ieder geval lekkere namen gegeven aan hun autolakken. Niks Blue, Yellow, of Red!

Wat dacht je van bijvoorbeeld de Opel Astra GTC in Blue Buzz, of Flash Blue!! Ziet er toch goed uit? Geen saaie grijze metallic.

OpelJaguar kan er ook wat van met de lak naam Firesand. Een Jaguar F-Type R in de kleur Firesand is gaaf! En een veel betere naam voor Oranje vind je niet? 

JaguarOok Volvo heeft het ook door met de autolakken voor de XC90, wat dacht je van Luminous Sand, of Bursting Blue! Lekker toch?

VolvoMaar Ford heeft het helemaal. Die hebben de lekkerste namen voor hun autolakken!  Wat dacht je van Tangerine Scream voor de Focus ST of Nitrous Blue voor de Focus RS?

FordRS

PS, ik rijd zelf in een auto met de kleur Montegoblau, ook geen gekke naam toch?

Deel.

Over de schrijver

Driving-Dutchman

Cars, Bikes and Life. Auto-en motornieuws, gave reviews met (ont)spannende video’s en mooie foto’s van auto’s en motorfietsen. Driving-Dutchman is er voor mannen en vrouwen die van auto’s, motoren, lifestyle en techniek houden en hier graag meer over willen lezen.

2 reacties

 1. Dieseltje op gas op

  Ik bezit een zwarte auto. Hahaha, das grappig.

  Wel kies ik bewust de lak uit die ik graag wil, en weet ik wel waar aan het ligd waarom zowat iedereen voor zilver en zwat kiest.

  Daar komt het; Zwart is de op één na goedkoopste lak, en wit is vaak gratis.
  Voor zilver moet iets meer worden betaald, en een leuke kleur word vaak niet eens meer aangeboden.
  Zilver heeft het grote voordeel dat men de auto niet vaak hoeft te wassen, want vuil zie je er niet snel op en het is een gewilde lak dat de verkoop makkelijker maakt.

  Mijn liefde voor zwart heeft te maken met de legendarische uitspraak van Henry Ford, dat je de Ford model T in alle kleuren kan kopen zolang het maar zwart is.
  Zwart is tijdsloos en incognito. Zeg maat Batman

 2. Er zijn inderdaad veel saaie auto’s op de weg te vinden. Zelf ben ik ook groot fan van een leuke kleur. Heb in het verleden weleens een lichtblauwe auto gehad. Ik kreeg hier ook veel positieve reacties op!

Laat een reactie na: