Het Britse sportwagenmerk TVR is nieuw leven ingeblazen en trapt de wederopstanding af met de introductie van een compleet nieuwe Griffith. Met cijfers als 400 pk per 1.000 kilo, een topsnelheid van meer dan 322 kilometer per uur, een sprint van nul naar 100 in minder dan vier seconden en een koolstofvezel chassis, houdt TVR zich in ieder geval aan zijn kernwaarden: ‘The Spirit of Driving’.

Designer Gordon Murray heeft de ongeblazen 5.0-liter V8 Cosworth-motor voorin de Griffith gemonteerd. Door de bodem van de auto volledig glad te maken is er een maximaal aerodynamisch grondeffect waardoor de auto naar eigen zeggen zeer stabiel is op hoge snelheden en in bochten.     

Koolstofcomposiet structuur

De nieuwe TVR met de oude naam is opgebouwd volgens de zogenoemde iStream-architectuur en bestaat uit een koolstofcomposiet structuur en carrosseriedelen. Hierdoor weegt de Griffith maar 1.250 kilo en is de torsiestijfheid hoog.

In het Verenigd Koninkrijk kost de nieuwe TVR Griffith 90 duizend pond. Hoeveel de auto in Nederland gaat kosten is nog niet bekend. Louwman Exclusive wordt in ons land de importeur van de linksgestuurde versie.

Deel.

Over de schrijver

Rob Blom

Rob Blom is gek op alles wat wielen heeft. Hij is zijn carrière begonnen als automonteur en via automotive en automotive aftermarket bedrijven in de mediawereld terechtgekomen. Nu is hij Driving-Dutchman en helpt hij automotive bedrijven bij de promotie van hun producten en diensten. Rob heeft een passie voor autoracen, klassieke auto's en (V-Twin) motoren, snelle sportwagens en vierwielaandrijving. Privé heeft Rob op dit moment een KTM 990 Adventure en een Audi A4 Avant Allroad Quattro.

Laat een reactie na: