Donkervoort, Supercars met een ultra laag gewicht. Only for Men, alles op het gebied van herenmode onder één dak. De twee familiebedrijven hebben elkaar gevonden en samen wederom een nieuwe Donkervoort Wear kledinglijn gelanceerd.

Donkervoort Automobielen is een Nederlandse sportwagenfabrikant en werd opgericht in 1978 door Joop Donkervoort. De fabriek staat in Lelystad en onder het motto ‘No Compromise’ worden alle nieuwe auto’s met de hand gebouwd. Mannen-kledingketen Only for Men bestaat sinds 2002. Onder de slogan ‘Morgen een date of net een nieuwe baan? Je kan het aan!’ probeert de herenmodewinkel via 15 winkels in Nederland en een webshop kleding aan de man te brengen. 

Donkervoort Only for Men Driving-Dutchman

In 2017 besloten de twee ondernemingen samen te gaan werken en het kledingmerk Donkervoort was geboren. De Donkervoort Wear collectie door Only for Men kenmerkt zich door een exclusieve, casual chique stijl voor mannen die zich identificeren met de kernwaarden van Donkervoort. De samenwerking moet het Donkervoort-gevoel voor iedereen toegankelijk maken.

Legacy

Initieel wilde Donkervoort het Nederlandse importeurschap van een kitcar op basis van een concept van Colin Chapman opstarten. De auto kreeg echter geen typegoedkeuring en mocht in Nederland de weg niet op. Om een typegoedkeuring te krijgen, moest het chassis aangepast worden. Daarop besloot hij in 1978 zelf een sportwagen te bouwen en de eerste Donkervoort was een feit.

Donkervoort Only for Men Driving-Dutchman

Sinds dat moment zijn er meer dan 1.100 Donkervoorts gebouwd. Eerst met een in Engeland geproduceerd chassis, maar allemaal zeer zorgvuldig en met oog voor detail in Nederland geassembleerd. Tot 1999 werden Donkervoorts uitgerust met een Ford motor. Sinds de eeuwwisseling zijn deze vervangen door Audi motoren. Vanaf 2003 wordt ook het chassis door Donkervoort ontwikkeld en geproduceerd. 

In de jaren erna bereikte Donkervoort verschillende hoogtepunten. Zo werden in 2004 en 2006 met een D8 RS de ronderecords op de Duitse Nordschleife verpulverd. In 2008 volgde een overwinning in het FIA GT4 kampioenschap. En als klap op de vuurpijl was er een overwinning in de 24 uur van Dubai waarmee de autosport roots van Donkervoort voor altijd vereeuwigd zijn. 

Donkervoort Only for Men Driving-Dutchman

DKVRT

Donkervoort is een lifestyle merk geworden. En bij lifestyle hoort kleding, vandaar de samenwerking met Only for Men. Jassen, colberts, truien, polo’s, overhemden en t-shirts van Only for Men by Donkervoort. Je vindt Donkervoort Wear allemaal terug in een van de 15 Only for Men winkels en shops van Donkervoort. Maar wat maakt Only for Men nou zo Donkervoort, of wat maakt Donkervoort zo Only for Men? Wel, uiteraard zijn de kledingstukken voorzien van karakteristieke Donkervoort kenmerken zoals het logo, de Donkervoort slogan én in de vorm van de afkorting DKVRT. 

Je ziet Donkervoort dus op een of andere manier altijd herkenbaar terug in de kleding. Cool zijn de Donkervoort Icons. Daarin vinden we onder andere een casual, maar netjes lichtgewicht en kreukvrij colbert. Vet handig als je in jouw Donkervoort (of andere auto) naar een afspraak moet! 

“Twee smaakmakende familiebedrijven die hun krachten bundelen. De combinatie mannen en auto’s: dat moet een succes worden”, heeft Only for Men mede-eigenaar Arthur Feenstra in het verleden wel eens gezegd. Dat dat een mannenmodeketen en een autofabrikant zijn maakt niet uit. En de prijzen zijn niet eens zo heel gek. Check maar eens op Only for Men punt nl. Als je gek bent op Donkervoort én mooie kleding, zit er vast iets voor je bij!

Deel.

Over de schrijver

Rob Blom

Rob Blom is gek op alles wat wielen heeft. Hij is zijn carrière begonnen als automonteur en via automotive en automotive aftermarket bedrijven in de mediawereld terechtgekomen. Nu is hij Driving-Dutchman en helpt hij automotive bedrijven bij de promotie van hun producten en diensten. Rob heeft een passie voor autoracen, klassieke auto's en (V-Twin) motoren, snelle sportwagens en vierwielaandrijving. Privé heeft Rob op dit moment een KTM 990 Adventure en een Audi A4 Avant Allroad Quattro.

Laat een reactie na: