Mercedes-Benz presenteerde vandaag voorafgaande aan de AutoRAI de nieuwe C 350 e, een plug-in hybride. Een Mercedes met een stekker dus. Ik heb er een meegekregen om aan de tand te voelen en laat je alvast eten wat mijn eerste indruk is.

Ik had totaal geen verwachting over de auto. Maar het moest wel allemaal kloppen, want als Mercedes-Benz iets doet, doen ze het meestal goed. Of de C 350 e klopt weet ik nog niet helemaal. Simpelweg omdat ik er nog maar 50 kilometer mee gereden heb. Maar dat worden er de komende dagen flink meer.

Niet mijn cup of thee

In de eerste plaats het uiterlijk. Het is niet mijn cup of thee (ik ben van de dikke suv’s en snelle sportwagens), maar het is zeker geen lelijke auto. Om eerlijk te zijn moest ik wel meteen denken aan taxichauffeurs waarvoor deze auto ongetwijfeld weer een prima model zal zijn. En dit bedoel ik zeker niet als belediging.

Mercedes-Benz-C-350-e-DrivingDutchman-Interieur-700x336Als je de deur van de Mercedes open doet voel je de degelijkheid. Dat hebben ze al heel lang goed voor elkaar in Duitsland. Binnenin de auto voel ik me meteen op mijn gemak. Al is het wel een beetje vreemd dat bijna de hele passagiersstoel elektrisch verstelbaar is, behalve het voor- en achteruit instellen. Maar goed, kleinigheidje.

Het eerste wat ik altijd doe als ik in een auto stap is mijn smartphone verbinden met het multimediasysteem. In de meeste gevallen is dit een simpele handeling die snel uitgevoerd kan worden. In de C 350 moest ik toch even zoeken. Gelukkig hoef je deze handeling over het algemeen maar een keer uit te voeren. De volgende keer dat je instapt wordt de verbinding automatisch tot stand gebracht.

WoW en Smooth! 

Binnenin de Mercedes zit ik snel op mijn gemak. De bestuurdersstoel zit perfect en is goed en makkelijk instelbaar in mijn favoriete zithouding. Als ik om mij heenkijk zie ik een mooi dashboard en een zee van ruimte. De C 350 is om mij heen gebouwd, en dat voelt fijn. En het rijden?

Mercedes-Benz-C-350-e-DrivingDutchman-achterkantWel, mijn eerste indruk van de Mercedes-Benz C 350 e is: Wow. Mijn tweede: smooth. Wat is dit een fijne auto zeg. Ik moet de rijmodi allemaal nog uitproberen, maar de comfortmodus maakt de auto echt comfortabel. En de sportmodus doet dat ook, maar dan sportief. Het fijnste met 20 graden buitentemperatuur is het gigantisch grote panoramadak dat open kan.

Ik ga me de komende dagen prima vermaken met de Mercedes-Benz C 350 e. Dat beloof ik je. En ik kom hier uitgebreid op terug.

Mercedes-Benz-C-350-e-DrivingDutchman-RobBlom

 

Deel.

Over de schrijver

Rob Blom

Rob Blom is gek op alles wat wielen heeft. Hij is zijn carrière begonnen als automonteur en via automotive en automotive aftermarket bedrijven in de mediawereld terechtgekomen. Nu is hij Driving-Dutchman en helpt hij automotive bedrijven bij de promotie van hun producten en diensten. Rob heeft een passie voor autoracen, klassieke auto's en (V-Twin) motoren, snelle sportwagens en vierwielaandrijving. Privé heeft Rob op dit moment een KTM 990 Adventure en een Hyundai H200 om hem van A naar B te vervoeren.

Laat een reactie na: