Eindelijk is er een Bugatti Chiron die bijna iedereen kan betalen. Je kunt er echter helaas niet mee rijden, want hij is van LEGO gemaakt. 

De LEGO Bugatti Chiron heeft luxe details zoals een gedetailleerde cockpit, aerodynamische carrosserie, beweegbare achterspoiler, spaakvelgen met logo en laagprofielbanden, gedetailleerde remschijven, een W16-
motor met bewegende zuigers. Zelfs een stijlvolle weekendtas in een klein opbergvak én een uniek serienummer maken de replica af. In totaal bestaat de set uit 3.599 onderdelen.

LEGO Bugatti Chiron Driving-Dutchman

Je kan het 1:8 schaalmodel kopen, maar voor wie dit niet genoeg is kun je van 18 tot 24 oktober een bezoek aan LEGO World in Jaarbeurs Utrecht brengen. Daar hebben Bugatti en LEGO een primeur hebben met de allereerste levensgrote én bestuurbare LEGO Bugatti Chiron.

De allereerste grootschalige en beweegbare replica is gemaakt van meer dan een miljoen LEGO Technic-elementen. De replica is verpakt met 2.304 motoren en 4.032 LEGO Technic-tandwielen, de motor van deze 1,5 ton-auto levert een vermogen van 5,3 pk en een geschat koppel van 92 Nm. Hij is uitgerust met een achterspoiler, snelheidsmeter, voor- en achterlichten, afneembaar stuur en rempedaal, volledig functioneel en gebouwd met LEGO Technic-elementen. Hoe vet is dit!

LEGO Bugatti Chiron Driving-Dutchman

LEGO is populair bij autobouw-liefhebbers. In de Italiaanse hoofdstad Rome verschenen er enige jaren geleden gigantische voertuigen die van LEGO gemaakt waren in de straten.   

De mensen van LEGO moeten binnenkort echter toch opnieuw naar de ontwerptafel, want Bugatti introduceerde recent de Divo. Voor nu nemen wij nog wel even genoegen met het fantastische Chiron exemplaar. 

 

Deel.

Over de schrijver

Rob Blom

Rob Blom is gek op alles wat wielen heeft. Hij is zijn carrière begonnen als automonteur en via automotive en automotive aftermarket bedrijven in de mediawereld terechtgekomen. Nu is hij Driving-Dutchman en helpt hij automotive bedrijven bij de promotie van hun producten en diensten. Rob heeft een passie voor autoracen, klassieke auto's en (V-Twin) motoren, snelle sportwagens en vierwielaandrijving. Privé heeft Rob op dit moment een KTM 990 Adventure en een Audi A4 Avant Allroad Quattro.

Laat een reactie na: