Ferrari heeft weer een overtreffende trap ontworpen met de op het circuit gefocuste 488 Pista. Met 720 pk (!) uit een 3.9-liter V8 is dit de allerkrachtigste Ferrari V8 ooit.

De 488 Pista volgt een illuster gezelschap van hardcore V8 circuit auto’s op zoals de 430 Scuderia en de nog altijd briljante 360 Challenge Stradale. De 488 is echter de eerste in het rijtje die het moet doen met turbo’s. Qua vermogen en performance zal dat geen probleem zijn met 720 pk en 770 Nm en alle hightech snufjes die Ferrari erin heeft geplaatst. Maar of de Pista net zo fel en scherp zal reageren, is de vraag. 

En of de turbo’s het geluid in de weg zitten – wat vaak zo is – kun je zelf beoordelen aan de hand van deze gave promo van Ferrari zelf:

 

Deel.

Over de schrijver

Yuri Van Koeveringe

Als enthousiaste liefhebber van alles met twee en vier wielen volgt Yuri van Koeveringe (1978) al sinds lange tijd actief al het auto- en motornieuws. Met een stiekeme voorkeur voor al het moois dat uit Italië komt, schrijft hij artikelen over allerlei aspecten van het auto- en motornieuws en test hij zowel auto's als motoren. In het dagelijks leven rijdt hij in een Fiat 500, een 40-jaar oude Jeep Wagoneer en op een Ducati Multistrada.

Laat een reactie na: