Autofabrikant Nissan, powermanagementbedrijf Eaton en emissievrije energiepromotor The Mobility House hebben samen een energieopslagsysteem ontwikkelt dat het energiemanagement van Amsterdam Arena efficiënter, duurzaam en betrouwbaarder maakt. De bedrijven hebben samen een tienjarige deal gesloten om het Amsterdamse voetbalstadion de komende tien jaar van duurzame energie te voorzien.

gebruikte-nissan-leaf-batterijen-krijgen-tweede-leven-in-amsterdam-arena-driving-dutchmanNissan levert gebruikte batterijen van de elektrische LEAF. LEAF batterijen kunnen volgens Nissan na een gemiddeld autoleven van een jaar of tien nog zeker tien jaar andere energieverbruikers van stroom voorzien. Nissan en Eaton ontwikkelden samen xStorage, energieopslag voor thuisgebruik. xStorage kan vanaf nu in een aantal Europese landen besteld worden en zal binnenkort ook in Nederland verkrijgbaar zijn. 

Energie voor eigen gebruik én de omgeving

Nissan en Eaton stoppen de LEAF batterijen (of xStorages) bij elkaar in een grote container (Buildings). Daarna kunnen de batterijen samen energie opslaan en distribueren op het moment dat dit nodig is en voorkomen dat het stadion onverhoopt zonder energie komt te zitten.

gebruikte-nissan-leaf-accus-krijgen-tweede-leven-in-amsterdam-arena-driving-dutchmanMet 280 LEAF batterijen zijn de xStorage Buildings van Amsterdam Arena het grootste energieopslagsysteem met gebruikte batterijen in Europa. Het systeem levert vier Megawatt vermogen en kan even zoveel energie opslaan. Het energiesysteem fungeert als back-up voor evenementen in het stadion, maar kan de energie ook aan de omgeving leveren.

 

Deel.

Over de schrijver

Rob Blom

Rob Blom is gek op alles wat wielen heeft. Hij is zijn carrière begonnen als automonteur en via automotive en automotive aftermarket bedrijven in de mediawereld terechtgekomen. Nu is hij Driving-Dutchman en helpt hij automotive bedrijven bij de promotie van hun producten en diensten. Rob heeft een passie voor autoracen, klassieke auto's en (V-Twin) motoren, snelle sportwagens en vierwielaandrijving. Privé heeft Rob op dit moment een KTM 990 Adventure en een Audi A4 Avant Allroad Quattro.

Laat een reactie na: