Motor.es en BMWBlog hebben de aankomende BMW 3-serie gespot. Verwacht wordt dat de nieuwe 3 de langste en lichtste ooit zal zijn, de introductie is in de loop van 2018.

Gespot BMW 3-serie Driving-Dutchman Carspot G20Hoewel de Duitse fabrikant officieel nog geen details heeft vrijgegeven, is de verwachting dat de nieuwe G20 net als onder andere de 5-serie en 7-serie op het nieuwe BMW CLAR (Cluster Architecture) platform geproduceerd. En dit betekent dat de volgende 3-serie, afhankelijk van de uitrusting, tot wel 100 kilo lichter kan worden.

Laser koplampen

Volgens goed ingelichte automedia die bronnen binnen de BMW organisatie beweren te hebben, zal de nieuwe BMW 3-serie ook de langste ooit zijn. Hierdoor kan de wielbasis groeien en zal er meer kofferruimte ontstaan. De bronnen beweren ook dat de gewichtsverdeling van 49/51 van het huidige model tot het verleden hoort.

Omdat de huidige 3-serie alweer een tijdje op de markt is, zal ook het interieur flink onderhanden genomen worden. Laser koplampen zijn niet nieuw, maar het lijkt er wel op dat BMW ze in de 3-serie als eerste standaard in lager geprijsde auto’s gaat monteren.

Gespot BMW 3-serie Driving-Dutchman Carspot G20Fotocredits: Motor.es en BMWBlog

 

Deel.

Over de schrijver

Rob Blom

Rob Blom is gek op alles wat wielen heeft. Hij is zijn carrière begonnen als automonteur en via automotive en automotive aftermarket bedrijven in de mediawereld terechtgekomen. Nu is hij Driving-Dutchman en helpt hij automotive bedrijven bij de promotie van hun producten en diensten. Rob heeft een passie voor autoracen, klassieke auto's en (V-Twin) motoren, snelle sportwagens en vierwielaandrijving. Privé heeft Rob op dit moment een KTM 990 Adventure en een Hyundai H200 om hem van A naar B te vervoeren.

Laat een reactie na: