We zijn allemaal opgegroeid met Lego en bouwden fantasie scènes en architectonische meesterwerken waar we uren mee bezig waren. Maar wat als deze kunstwerken ons zouden overspoelen tijdens onze dagelijkse bezigheden? De Italiaanse architect en fotograaf Domenico Franco legde zijn levenslange passie voor Lego vast in zijn project LEGO Outside LEGOLAND.

gigantische-lego-voertuigen-verschijnen-in-straten-van-rome-driving-dutchman04Franco maakte een serie foto’s van Lego voertuigen en plakte de digitale afbeeldingen van Lego trucks, helikopters, racewagens, bulldozers en treinen in foto’s van de straten van de Italiaanse hoofdstad Rome. Franco begon zijn project in 2014 en liet onder andere een Lego helikopter voor het Colosseum landen, een Formule 1 auto uit een vrachtwagen rijden en een bulldozer bij wegwerkzaamheden poseren.

Soms moet je wel twee keer kijken

Door de gladde plastic oppervlaktes en heldere kleuren van de Lego voertuigen worden ze opvallend goed zichtbaar tegen de achtergronden. De beelden lijken zo echt dat je soms wel twee keer moet kijken. Anyway, zie het zelf in de afbeeldingen hieronder.

gigantische-lego-voertuigen-verschijnen-in-straten-van-rome-driving-dutchman01gigantische-lego-voertuigen-verschijnen-in-straten-van-rome-driving-dutchman02gigantische-lego-voertuigen-verschijnen-in-straten-van-rome-driving-dutchman03gigantische-lego-voertuigen-verschijnen-in-straten-van-rome-driving-dutchman05 gigantische-lego-voertuigen-verschijnen-in-straten-van-rome-driving-dutchman06 gigantische-lego-voertuigen-verschijnen-in-straten-van-rome-driving-dutchman07 gigantische-lego-voertuigen-verschijnen-in-straten-van-rome-driving-dutchman08 gigantische-lego-voertuigen-verschijnen-in-straten-van-rome-driving-dutchman09 gigantische-lego-voertuigen-verschijnen-in-straten-van-rome-driving-dutchman10En als je je afvraagt hoe Franco de Lego voertuigen in de Italiaanse straten heeft gekregen; de afbeelding hieronder moet daar opheldering over geven.   

gigantische-lego-voertuigen-verschijnen-in-straten-van-rome-driving-dutchman11

Pictures: Mymodernmet.com

Deel.

Over de schrijver

Rob Blom

Rob Blom is gek op alles wat wielen heeft. Hij is zijn carrière begonnen als automonteur en via automotive en automotive aftermarket bedrijven in de mediawereld terechtgekomen. Nu is hij Driving-Dutchman en helpt hij automotive bedrijven bij de promotie van hun producten en diensten. Rob heeft een passie voor autoracen, klassieke auto's en (V-Twin) motoren, snelle sportwagens en vierwielaandrijving. Privé heeft Rob op dit moment een KTM 990 Adventure en een Audi A4 Avant Allroad Quattro.

Laat een reactie na: