We kennen Harley-Davidson allemaal van zijn populaire choppers met dikke tweecilinder motoren. Voor iets anders dan een chopper, moest de Harley-Davidson liefhebber echter uitwijken naar andere motormerken. En omdat de Amerikanen dat niet meer willen, brengen ze de komende jaren een voor Harley compleet nieuwe range motoren uit.

De nieuwe modellen zullen motoren krijgen met een cilinderinhoud van 500 tot 1.250 cc en de eerste nieuwe Harley’s die in 2020 hun opwachting maken zijn de 1.250 cc Pan America adventure touring, een 1.250 cc custom model en een 975 cc streetfighter. In 2022 volgen vervolgens nog een paar nieuwe modellen.

Elektrische Harley-Davidson

Naast de bovengenoemde modellen wil Harley ook kleine motoren van 250 tot 500 cc produceren voor de sterk groeiende Aziatische markt. Harley heeft hiervoor een overeenkomst met een fabrikant in Azië. Zoals eerder gemeld heeft de fabrikant van dikke V-Twins ook een elektrisch model met de codenaam LiveWire in de molen, die inderdaad in 2019 zijn opwachting maakt. De verwachting is dat richting 2020 nog een aantal elektrische Harley’s zullen volgen.

Harley-Davidson slaat vleugels uit naar nieuwe doelgroepen Driving-Dutchman

Harley-Davidson slaat dus een nieuwe richting in en wordt voor een breder publiek bereikbaar. Wie heeft er nu geen een, maar denkt in de toekomst wel een van deze nieuwe Harley’s te rijden? En welke? Laat je reactie hieronder of op onze Facebook pagina achter!

Deel.

Over de schrijver

Rob Blom

Rob Blom is gek op alles wat wielen heeft. Hij is zijn carrière begonnen als automonteur en via automotive en automotive aftermarket bedrijven in de mediawereld terechtgekomen. Nu is hij Driving-Dutchman en helpt hij automotive bedrijven bij de promotie van hun producten en diensten. Rob heeft een passie voor autoracen, klassieke auto's en (V-Twin) motoren, snelle sportwagens en vierwielaandrijving. Privé heeft Rob op dit moment een KTM 990 Adventure en een Audi A4 Avant Allroad Quattro.

Laat een reactie na: