Geluid speelt een grote rol in ons leven. We kunnen het ons nauwelijks voorstellen hoe het moet zijn om niks te horen. Of te leven met een constante piep. Maar gaan we op de motor wel veilig om met ons gehoor?

Geluidsniveau op de motor
Op de motor ben je een stuk minder beschermd dan wanneer je met de auto op pad gaat. Dat geldt niet alleen voor je lichaam, maar ook voor je gehoor. De meeste moderne helmen bieden wel enige vorm van bescherming, maar zeker op de snelweg kan het geluidsniveau binnen in de helm behoorlijk toenemen. Bij 120 kilometer per uur kan het oplopen tot wel 100dB. Blootstelling van langer dan 7 minuten aan dit niveau kan al tot blijvende gehoorbeschadiging leiden. Zaak dus om te zorgen voor goede bescherming.

Bescherm je gehoor Alpine Motosafe Pro

Juiste bescherming

Er zijn verschillende vormen van bescherming op de markt. Zo kun je kiezen voor geheel op maat gemaakte oordopjes, of voor meer universele dopjes. In beide gevallen kun je vaak kiezen wat voor filter je wilt gebruiken. Een sterke of minder sterke filter. Ook de minder sterke filters zorgen meestal al voor een afname van ongeveer 20 decibel. Wij testen de Motosafe Pro oordopjes van Alpine Hearing Protection.

Alpine Motosafe Pro

De Motosafe Pro is een mooie set waarmee je gelijk voorzien bent van alles wat je nodig hebt. Een opbergcase een schoonmaakmiddel, een hulpstukje voor het inbrengen van de dopjes en uiteraard de dopjes zelf. Je krijgt twee paar. Een paar met zwarte filters die medium bescherming bieden en een paar met rode filters die nog meer decibellen filteren. Dankzij het hulpstukje kun je de dopjes makkelijk in je oren aanbrengen. Ze sluiten goed af en brengen het geluidsniveau merkbaar omlaag. Daardoor heb je vrijwel geen suis meer in je oren na een stukje ouderwets vlammen. Met het bijgeleverde schoonmaakmiddel is het gemakkelijk om de dopjes weer netjes op te bergen voor de volgende rit. Voor de prijs hoef je het ook niet te laten, je kunt de MotoSafe Pro al aanschaffen voor € 27,95.

Bescherm je gehoor Alpine Motosafe Pro

Tijdens het motorrijden kunnen je oren blootgesteld worden aan geluidsniveaus die zelfs bij een korte tijdsduur al permanente schade kunnen opleveren aan je gehoor. Neem geen risico en gebruik altijd een vorm van gehoorbescherming, zoals bijvoorbeeld de Alpine Motosafe Pro!

Deel.

Over de schrijver

Tim Willems

Tim Willems heeft een passie voor snelheid, op twee of vier wielen. Zijn eerste woordje was auto en hij kon al op jonge leeftijd merk en model herkennen aan de koplampen in het donker. In het dagelijks leven is hij IT-er, maar het liefst zou hij fulltime op de weg te vinden zijn.

1 reactie

  1. Flauwekul dat je na 7 minuten van 100 dB gehoorschade oploopt. Deze norm is gebaseerd op 8 uur per dag, 5 dagen in de week, 40 jaar lang. En niet af en toe es een keertje dit nivo.

Laat een reactie na: