Honda onthult Bulldog Concept

0

Op de komende Osaka Motorcycle Show komt Honda met deze Bulldog Concept, een zeer bijzonder vormgegeven motor, die volgens Honda een “Lovable Touring Partner” zou moeten zijn.

Met zijn terreinbanden ziet de motor eruit als een soort lage allroad motor en het is de vraag welke markt de Japanners hiermee willen aanboren.

400 cc tweecilinder

Het hart van de motor is een 400 cc parallelle tweecilinder, die we ook terugvinden in de CB400. Via een zesversnellingsbak wordt de kracht overgebracht op het 15 inch achterwiel. Opvallend is het vierkante hoekige uiterlijk van de motor in een tijd dat alles steeds vloeiender en strakker wordt. De motor is voorzien van allerlei ophangpunten voor het meenemen van bagage, zodat hij een goede travelpartner is.

Volgens Honda is de styling “unique robust, yet charming and undoubtedly brings smiles to the faces of not only riders, but people who don’t usually ride motorcycles”. De motor is dus bedoeld voor zowel motorrijders als mensen die niet motorrijden, een zeer brede groep mensen.

Of de Honda Bulldog in ontwikkeling gaat, is niet te zeggen, alhoewel het best zou kunnen. Het is in ieder geval geen extreme concept, maar een reëel haalbaar model.

 

Deel.

Over de schrijver

Yuri Van Koeveringe

Als enthousiaste liefhebber van alles met twee en vier wielen volgt Yuri van Koeveringe (1978) al sinds lange tijd actief al het auto- en motornieuws. Met een stiekeme voorkeur voor al het moois dat uit Italië komt, schrijft hij artikelen over allerlei aspecten van het auto- en motornieuws en test hij zowel auto's als motoren. In het dagelijks leven rijdt hij in een Alfa Romeo 159 Ti, een 40-jaar oude Jeep Wagoneer en op een Ducati Multistrada.

Laat een reactie na: