Zweden is lekker bezig als het om design gaat! Eerder kwam Volvo met de nieuwe V60, een beeldschone leaseknaller. Nu is het de beurt aan een ander Zweeds merk om ons te doen watertanden. De Husqvarna VITPILEN en SVARTPILEN staan bij de dealers!

Husqvarna Vitpilen Svartpilen Goes Urban

We hebben ze al kort mogen bekijken tijdens de autosalon in Brussel(0:30 in het filmpje). Husqvarna brengt beide modellen met een 401 cc eencilinder op de markt. De 701 cc versie van de VITPILEN volgt later deze maand.

Vette eenpitter
De nieuwe modellen hebben ruige looks en zijn gericht op de urban on-road rijder die graag gezien wil worden. De VITPILEN 401 en SVARTPILEN 401 maken gebruik van hetzelfde rijwielgedeelte en motorconcept. Beide motoren hebben een scrambler achtige look met moderne en strakke details.

De VITPILEN 701 maakt gebruik van dezelfde designtaal, maar beschikt over een grotere, vette eenpitter. Helemaal meegaand met de huidige trend biedt Husqvarna Motorcycles een grote range aan onderdelen en accessoires om de nieuwe motoren te personaliseren. Daarnaast is er ook een speciale motorkledingrange beschikbaar. Je moet er natuurlijk wel een beetje strak uitzien op zo’n zweedse designfiets.

Husqvarna Vitpilen Svartpilen Goes Urban

 

Deel.

Over de schrijver

Rob Blom

Rob Blom is gek op alles wat wielen heeft. Hij is zijn carrière begonnen als automonteur en via automotive en automotive aftermarket bedrijven in de mediawereld terechtgekomen. Nu is hij Driving-Dutchman en helpt hij automotive bedrijven bij de promotie van hun producten en diensten. Rob heeft een passie voor autoracen, klassieke auto's en (V-Twin) motoren, snelle sportwagens en vierwielaandrijving. Privé heeft Rob op dit moment een KTM 990 Adventure en een Audi A4 Avant Allroad Quattro.

Laat een reactie na: