Laat de lente maar komen! Top 5 motorscenes uit Hollywood

0

Oke, het is pas net februari en nog behoorlijk fris buiten, maar ik kijk reikhalzend uit naar mijn eerste motorrit van 2018. Om de benzine alvast wat sneller door de aderen te laten stromen heb ik een lijstje gemaakt van mijn vijf favoriete achtervolgingsscenes met motoren.

Mission Impossible: Rogue Nation

In deze top vijf kan een naam natuurlijk niet ontbreken: Tom Cruise. In bijna elke Mission Impossible is hij wel op een tweewieler te zien, vaak op de vlucht voor een of andere mafketel. De mooiste Mission Impossible achtervolging op twee wielen vond ik in Mission Impossible: Rogue Nation, waar Tom op een BMW S1000RR tussen de vrachtwagens door een berg op scheurt. Uiteraard zonder helm. Goed voorbeeld, Tom!

Tron Legacy

Op nummer vier een vrij korte achtervolging, maar daarom niet minder mooi. Zouden we niet allemaal een keer op de A2 al Lane splittend op een Ducati Sport 1000 willen genieten van die V-Twin? Trajectcontrole is voor watjes!

James Bond – Skyfall

Een actieheld die natuurlijk niet in dit cliché lijstje mag ontbreken is James Bond. Op nummer drie daarom de achtervolgingsscene uit Skyfall, waar we Daniel Craig op een Honda CRF250R over de daken van Istanbul zien manoeuvreren.

The place beyond the Pines

Nummer twee komt uit een huzarenstukje van een film, The place beyond the pines. Hierin is Ryan Gosling te zien en speelt de Honda XR650L een centrale rol. Na een bankoverval crost hij er vandoor over een begraafplaats. De achtervolging is erg spectaculair in beeld gebracht en ondanks dat het geluid niet helemaal bij de motor lijkt te horen is het wel een erg vermakelijke scene.

The Matrix Reloaded

We zijn al aangekomen bij de nummer een! De achtervolgingsscène met de Ducati 966 uit The Matrix Reloaded, waarbij Trinity een Ducati 996 van een vrachtwagen af rijdt. Het geluid van de Duc, de strakke gezichtsuitdrukking van Trinity in haar lederen glimbroekje terwijl ze zigzaggend tegen het verkeer in slalomt is gewoon vet. De muziek, Mona Lisa Overdrive, waar je echt niet naar moet luisteren als je in een snelle auto zit, maakt het helemaal af.

Van mij mag de zomer wel beginnen! Bekijk ook deze 5 snelle motorfietsen op video.

Deel.

Over de schrijver

Driving-Dutchman

Cars, Bikes and Life. Auto-en motornieuws, gave reviews met (ont)spannende video’s en mooie foto’s van auto’s en motorfietsen. Driving-Dutchman is er voor mannen en vrouwen die van auto’s, motoren, lifestyle en techniek houden en hier graag meer over willen lezen.

Laat een reactie na: