Aan alle goede dingen komt een einde, zo ook aan de reeks Pagani Huayra’s. Want al vanaf het eerste productiemodel was duidelijk dat er slechts 100 Huayra coupes gemaakt zouden worden. En het nieuws is gelekt  dat men momenteel begonnen is aan de bouw van het laatste exemplaar die treffend L’Ultimo genoemd wordt.
Pagani Huayra L'Ultimo 3

De reden voor de beperkte oplage van de Huayra coupe heeft alles te maken met de deal die Horacio Pagani maakte met Mercedes-AMG, die slechts 100 6.0-liter V12 twinturbo’s voor de coupe zou maken. En nu wordt dus de laatste coupe gebouwd. Maar treur niet, de productie van de roadster komt pas net op gang.

Deze L’Ultimo wordt, zoals alle Huayra’s, op speciale bestelling gemaakt voor Brett David, CEO van Prestige Motors in Miami. David ontwierp de auto in nauwe samenwerking met Horacio zelf. De kleurstelling is die van de Formule 1 auto van Lewis Hamilton, een eerbetoon aan de raceachtergrond van AMG. De kans is klein dat de auto aan een klant verkocht zal worden, maar met genoeg geld, who knows.
Pagani Huayra L'Ultimo 3

De getoonde foto’s zijn een 3d-rendering van de nog te produceren L’Ultimo, die vanuit de Pagani fabriek zelf komt en zijn met dank aan DuPont Registry.

 

Deel.

Over de schrijver

Yuri Van Koeveringe

Als enthousiaste liefhebber van alles met twee en vier wielen volgt Yuri van Koeveringe (1978) al sinds lange tijd actief al het auto- en motornieuws. Met een stiekeme voorkeur voor al het moois dat uit Italië komt, schrijft hij artikelen over allerlei aspecten van het auto- en motornieuws en test hij zowel auto's als motoren. In het dagelijks leven rijdt hij in een Alfa Romeo 159 Ti, een 40-jaar oude Jeep Wagoneer en op een Ducati Multistrada.

Laat een reactie na: