Lamborghini zou Lamborghini niet zijn als ze niet weer met een extreme uitvoering van een toch al extreme auto kwamen: de Aventador SVJ (SuperVeloce Jota).
Aventador SVJMeer powerrrr

Al een tijd lang weten we van de extreme track gefocuste Aventador SVJ, die onlangs nog het ronderecord op de Nordschleife van de Porsche GT2 RS afnam en de snelste productieauto op de Groene Hel is. Zie video hieronder:

Maar nu is de auto dan ook aan het grote publiek gepresenteerd op de Pebble Beach Concours d’Elegance en zijn de cijfers bekend. Ga er maar eens lekker voor zitten: de 6,5-liter V12 produceert in de SVJ 770 pk bij 8.800 tpm en 720 Nm bij 6.750 tpm. Het gewicht hebben ze zeer laag weten te houden met slechts 1.525 kilogram, waardoor deze nieuwe geweldenaar in 2,8 seconden op de 100 zit en binnen 8,6 seconden op de 200 km/u.
Aventador SVJZeer hightech Aerodynamica

Mooie cijfers, maar de ware kracht van de SVJ zit in zijn aerodynamica. Hij produceert namelijk 40 % meer downforce dan een standaard Aventador met 1 % minder drag. Dit alles komt door het nieuwe Aerodinamica Lamborghini Attiva (ALA) systeem.

Dit zorgt ervoor dat allerlei verschillende aspecten, zoals de front splitter, carbon vleugel en rear diffuser, samenwerken om de auto op de weg te zuigen in bochten en weinig weerstand te generen op snelle rechte stukken. Hierbij wordt het systeem geholpen door Lamborghini Dinamica Veicolo Attiva 2.0 (LDVA 2.0), dat met sensors de aerodynamische systemen kan aanpassen in 500 milliseconden. Resultaat: een extreem goede wegligging.
Aventador SVJSVJ 63

Samen met de ‘gewone’ werd ook de SVJ 63 gepresenteerd, die een hommage is aan het jaar dat Lamborghini werd opgericht in 1963. Deze zal ook slechts in 63 stuks geproduceerd worden, maar ook de SVJ zal in een beperkte oplage van 900 stuks komen.

De prijzen in ons land zijn nog niet bekend, maar in Amerika beginnen ze bij 517.770 dollar, leverbaar vanaf begin 20198, dus je kunt nog even sparen.

 

Deel.

Over de schrijver

Yuri Van Koeveringe

Als enthousiaste liefhebber van alles met twee en vier wielen volgt Yuri van Koeveringe (1978) al sinds lange tijd actief al het auto- en motornieuws. Met een stiekeme voorkeur voor al het moois dat uit Italië komt, schrijft hij artikelen over allerlei aspecten van het auto- en motornieuws en test hij zowel auto's als motoren. In het dagelijks leven rijdt hij in een Alfa Romeo 159 Ti, een 40-jaar oude Jeep Wagoneer en op een Ducati Multistrada.

Laat een reactie na: