Lazareth LM847: een motorfiets met een Maserati V8

0

Het klinkt als een soort Frankenstein op wielen, maar de Franse bouwer Lazareth heeft het echt gedaan: een motorfiets met het V8-blok van Maserati. De naam? De Lazareth LM 847!

Lazareth LM847 44,7 liter en 4 wielen

De Fransen zullen vast en zeker stevig aan de wijn hebben gezeten toen ze bedachten dat de 4,7-liter V8 uit de Maserati Granturismo het ideale blok moest zijn voor een motorfiets. Hoe dan ook, ze zijn aan de slag gegaan en het is ze gelukt.

Om de achtcilinder heen bouwden zij een zeer stevig frame waaraan ze 2 wielen voor en 2 wielen achter vastmaakten. Technisch is het dus eigenlijk geen motorfiets maar een quad, maar de zitpositie, de handlebars en de manier waarop dit monster rijdt, lijken wel degelijk op een bike.

Lazareth LM847 2470 pk!!

De 470 pk (op een motorfiets!!) wordt via een enkele versnelling met hydraulische koppeling via twee kettingen op de achterwielen overgebracht. En met 620 Nm bij 4.750 toeren/minuut kun je de twee achterbanden oproken in welke versnelling, bij welke snelheid dan ook.

Het is dan ook maar de vraag of de Lazareth LM847 enigszins rijdbaar is, maar een bijzonder monster is het zeker. 

 

Deel.

Over de schrijver

Yuri Van Koeveringe

Als enthousiaste liefhebber van alles met twee en vier wielen volgt Yuri van Koeveringe (1978) al sinds lange tijd actief al het auto- en motornieuws. Met een stiekeme voorkeur voor al het moois dat uit Italië komt, schrijft hij artikelen over allerlei aspecten van het auto- en motornieuws en test hij zowel auto's als motoren. In het dagelijks leven rijdt hij in een Alfa Romeo 159 Ti, een 40-jaar oude Jeep Wagoneer en op een Ducati Multistrada.

Laat een reactie na: