Zonder monteurs geen auto’s. Het is namelijk nog geen enkele autofabrikant gelukt een auto te maken die geen onderhoud nodig heeft of gerepareerd hoeft te worden. Automonteurs waren en zijn altijd essentieel en worden in de huidige technologische autowereld steeds belangrijker. De Louwman Groep, onder andere importeur van Lexus en Toyota en dealer van Mercedes-Benz, Peugeot en Mazda is om deze reden een unieke wervingscampagne voor monteurs gestart.

Louwman heeft namelijk structureel behoefte aan monteurs. Met de campagne ‘Vakmanschap in beweging’ wil Louwman de juiste mensen aantrekken én behouden. Door in de campagne monteurs van de Louwman Groep in een boek over hun passie voor het vak aan het woord te laten hoopt Louwman dit te realiseren.

In het boek komen 12 monteurs aan het woord die symbool staan voor alle monteurs binnen de Louwman Group en er werken als automonteur, technisch specialist, autotechnicus, servicemonteur of schadehersteller. Of de monteur nu sleutelt aan een Toyota personenauto, een Mercedes-Benz bedrijfswagen of een rolstoel van Welzorg, steeds draait het om kwaliteit en vakmanschap.

Louwman laat hart van bedrijf zien in unieke wervingscampagne voor monteurs Driving-Dutchman

Vrachtwagenmonteur Daniël 

Als voorbeeld nemen we Daniël die nu 23 jaar als monteur bij Mercedes-Benz Rüttchen in Breda werkt. “Als 16-jarige jongen kwam ik iedere dag, door wind en weer, met mijn brommer hiernaartoe gereden. Mijn brommerrijbewijs is overigens het enige rijbewijs dat ik niet heb.”

Daniël deed de LTS en begon met sleutelen aan bestelbusjes en nu werkt hij aan zware trucks. “Toen ik mijn grootrijbewijs net had, voelde ik me King of the Road. En als ik hard gewerkt heb, echt lichamelijk vermoeid ben, krijg ik een voldaan gevoel. Fysieke inspanning verrichten vind ik heerlijk, vergelijk het met een zware work-out in een fitnesscentrum.

Volgens Louwman Groep president Eric Louwman zijn monteurs het chassis van het bedrijf. “Zij snappen hoe belangrijk mobiliteit voor mensen is en willen klanten de beste service bieden. Ik waardeer hun vakmanschap en wil dat laten blijken. Louwman is een familiebedrijf dat heel veel mogelijkheden biedt voor gedreven vakmensen. Monteurs zijn daar een goed voorbeeld van.”

 

 

Deel.

Over de schrijver

Rob Blom

Rob Blom is gek op alles wat wielen heeft. Hij is zijn carrière begonnen als automonteur en via automotive en automotive aftermarket bedrijven in de mediawereld terechtgekomen. Nu is hij Driving-Dutchman en helpt hij automotive bedrijven bij de promotie van hun producten en diensten. Rob heeft een passie voor autoracen, klassieke auto's en (V-Twin) motoren, snelle sportwagens en vierwielaandrijving. Privé heeft Rob op dit moment een KTM 990 Adventure en een Audi A4 Avant Allroad Quattro.

2 reacties

 1. Goedemiddag,

  Graag kom ik in het bezit van het boek dat u heeft gemaakt met de verhalen van de 12 monteurs (Autodokters).
  Ik verneem graag van u
  Bob Smit
  Silhouette Consultancy
  Proostdijstraat 48
  3641 AW Mijdrecht.\

  Met vriendelijke dank.

Laat een reactie na: