Dat we bij Driving-Dutchman fan van Maserati’s zijn is geen publiek geheim, en met de komst van de nieuwe MC20 supersportwagen worden we alleen maar nóg vrolijker.

Maserati MC20 Driving-Dutchman 2

Met de MC20 keert Maserati naar eigen zeggen terug naar een segment waarin het altijd een prominente rol heeft gespeeld, namelijk dat van de supersportwagens. “De MC20 combineert luxe en prestaties met de unieke Maserati-stijl en het is een auto met een verbazingwekkende aerodynamische efficiëntie”, aldus het persbericht.

Officiële introductie Maserati MC20

Nettuno-motor

MC20 staat voor Maserati Corse 2020 (‘Maserati Racing 2020’) en  luidt de comeback in de autosport in. Het hart van de MC20 is een fonkelnieuwe 630 pk sterke V6 Nettuno-motor met MTC-technologie (Maserati Twin Combustion) Formule 1 technologie die de Maserati in 2,9 van 0 naar 100 km/u lanceert en een topsnelheid van ruim 325 kilometer per uur geeft. Voor een sprintje van 0 tot 200 km/u heeft de MC20 slechts 8,8 seconden nodig.

De motor is volledig in eigen huis ontwikkeld en wordt ook door Maserati gebouwd. De MC20 is met een gewicht van 1.500 kilo volgens de Italianen in Modena bijzonder licht en dankzij zijn vermogen met 2,33 kg/pk de beste auto in zijn segment. Een 8-traps versnellingsbak met dubbele koppeling moet het vermogen zo goed mogelijk op de aangedreven wielen overbrengen. 

Wat kunnen we nog meer melden over de Maserati MC20? Wel, bijvoorbeeld dat hij volledig ‘Made in Italy’ is. Ook zal het koolstofvezel chassis identiek zijn voor de drie geplande uitvoeringen: de coupé, cabriolet én elektrische uitvoering. Omdat beelden nu eenmaal nog meer zeggen dan woorden, houden we het hierbij en laten we je genieten van al het moois dat Maserati ons met de MC20 biedt.   

Deel.

Over de schrijver

Rob Blom

Rob Blom is gek op alles wat wielen heeft. Hij is zijn carrière begonnen als automonteur en via automotive en automotive aftermarket bedrijven in de mediawereld terechtgekomen. Nu is hij Driving-Dutchman en helpt hij automotive bedrijven bij de promotie van hun producten en diensten. Rob heeft een passie voor autoracen, klassieke auto's en (V-Twin) motoren, snelle sportwagens en vierwielaandrijving. Privé heeft Rob op dit moment een KTM 990 Adventure en een Audi A4 Avant Allroad Quattro.

Laat een reactie na: