De Chinese autofabrikant SAIC Motor presenteert op de IAA in Hannover vier nieuwe varianten van de volledig elektrische EV80 Maxus bedrijfswagen. De introductie is tegelijkertijd het startsein van een nieuwe samenwerking in Europa. 

De Maxus EV80 heeft een geheel nieuw ontworpen exterieur en interieur en is op de beurs te zien als chassis-cabine, standaard gesloten bestelwagen, bestelwagen met verhoogd dak en een rolstoel-toegankelijke variant.

Maxus presenteert op IAA volledig elektrische EV80 bedrijfswagen Driving-Dutchman 1

Alle uitvoeringen beschikken over een plug-in aandrijflijn en een LifePo4 Lithium-ion accu waarmee, afhankelijk van de configuratie van de auto, een bereik van 200 kilometer mogelijk is. De oplaadtijd bedraagt slechts twee uur met een DC-oplader. Uniek is volgens SAIC dat de auto zowel AC wisselstroom regulier en met DC gelijkstroom kan snelladen. De basisuitvoering Maxus EV80 kan worden ingericht als personenbus met acht zitplaatsen plus bestuurder. 

Enige in zijn klasse

De Maxus EV80 is de enige volledig elektrisch aangedreven bedrijfswagen in zijn klasse die in Europa leverbaar is. Volgens SAIC kunnen ze elektrische bedrijfswagens van dit formaat snel in grote aantallen leveren aan Europese fleetowners. Maxus produceert al een aantal jaren elektrische bedrijfswagens voor verschillende Aziatische markten. 

Maxus levert al auto’s aan klanten in Duitsland, Oostenrijk en Nederland. Maxus heeft plannen om heel Europa te bedienen waardoor andere landen snel zullen volgen. Hiervoor worden op korte termijn nieuwe samenwerkingsverbanden aangekondigd met grotere Europese bedrijven.

De standaard bestelwagen hebben een laadvloer-lengte van 3,3 meter, zijn 1 meter 77 breed en 1 meter 71 hoog. Met een verhoogd dak kan de hoogte naar 1 meter 92. Dit resulteert in laadvolumes van 10,2 kuub (11,5 kuub met hoog dak). Het laadvermogen is 950 kilo en 915 als je een hoog dak hebt. De uitvoering met chassis en cabine kan volledig naar wens van de klant worden opgebouwd.

Maxus presenteert op IAA volledig elektrische EV80 bedrijfswagen Driving-Dutchman 1

Standaard heeft de Maxus EV80 airconditioning, elektrisch bediende zijruiten, ABS, elektrisch verstelbare en verwarmde buitenspiegels. Parkeersensoren en een 10 inch infotainment-scherm zijn optioneel. Prijzen in Europa beginnen bij 47.500 euro.

Deel.

Over de schrijver

Rob Blom

Rob Blom is gek op alles wat wielen heeft. Hij is zijn carrière begonnen als automonteur en via automotive en automotive aftermarket bedrijven in de mediawereld terechtgekomen. Nu is hij Driving-Dutchman en helpt hij automotive bedrijven bij de promotie van hun producten en diensten. Rob heeft een passie voor autoracen, klassieke auto's en (V-Twin) motoren, snelle sportwagens en vierwielaandrijving. Privé heeft Rob op dit moment een KTM 990 Adventure en een Audi A4 Avant Allroad Quattro.

Laat een reactie na: