Het is een redelijk nieuw begrip: “FOMO”, ofwel Fear of Missing Out. De angst dat je iets geweldigs mist als je ergens niet aan mee doet of er niet bij bent. Wij hadden “Amerikaanse auto FOMO” en dus toog Driving-Dutchman Tim naar The Big Apple om te kijken of zijn angst gegrond was.

Groots

Als je aan de Verenigde Staten denkt, dan denk je aan groot. Alles is er XXL. Bestel je een “large coke” bij de McDonalds, dan krijg je een emmer met daarin 1,3 liter cola. Kijk je om je heen in New York, zie je veelal wolkenkrabbers. Zo ook de auto’s. De meest geliefde modellen lijken de XXL SUVs als de Chevrolet Suburban, Ford Expedition, Lincoln Navigator etcetera.

2018 Toyota Highlander

Bron: Toyota USA

Een auto waar ik van onder de indruk was en die ik vaak zag was de Toyota Highlander. Een SUV met een erg strak uiterlijk en een, naar Europese maatstaven, acceptabele maat. Meteen de website van het Japanse merk bezocht en hij is als V6 Hybride leverbaar en in een bordeaux rode lak die “Ooh la la rouge” heet. Hier “missen we dus out on” in Europa!

Crown Vic

Een beeld dat je ongemerkt nog steeds met New York en de USA associeert zijn de Yellow Cabs. Dit waren altijd Ford Crown Vics, geliefd bij zowel police departments als taxichauffeurs. Het gebruiksgemak, de V8 in combinatie met achterwielaandrijving en de robuustheid door het “body-on-frame” principe maakten de Crown Vic gewild. Helaas is Ford na 32 jaar in 2011 gestopt met het maken van dit Amerikaanse slagschip. Inmiddels zijn ze in New York bijna helemaal uit het straatbeeld verdwenen en zie je met name Nissan NV200s als Taxi. Missen we hier iets out aan? Uh.. nee danku!

2014 Nissan NV200 Taxi

Bron: Nissan USA

Hulpdiensten

Ook bij de hulpdiensten zie je geen Crown Vics meer, maar anders dan de taxi’s heeft de New York Police Department wel een aantal leuke vervangers gevonden. Zo rijden er behoorlijk wat Smart ForTwos rond met een enorme lichtbak erop. Ook worden er Ford Explorers en Dodge Chargers gebruikt voor patrouillewerkzaamheden. Bekijk hier de nieuwe A6 van de Nederlandse politie en beslis zelf of we hier iets aan out missen!

NYPD Smart ForTwo

Bron: Smart Magazine

 

 

Deel.

Over de schrijver

Driving-Dutchman

Cars, Bikes and Life. Auto-en motornieuws, gave reviews met (ont)spannende video’s en mooie foto’s van auto’s en motorfietsen. Driving-Dutchman is er voor mannen en vrouwen die van auto’s, motoren, lifestyle en techniek houden en hier graag meer over willen lezen.

Laat een reactie na: