Normaal besteden we niet zo veel aandacht aan Formule 1 omdat bijna iedereen dat al doet. Maar omdat de beeldschone vrouwelijke coureur Tatiana Calderón in 2018 testcoureur bij het Alfa Romeo Sauber Formule 1 team is, en bijna niemand daar aandacht aan besteedt, doen wij het.

De 24-jarige coureur uit Colombia was in 2017 al als ontwikkelingscoureur bij Sauber betrokken. Calderón doet vooral veel testwerk voor Sauber coureurs Marcus Ericsson and Charles Leclerc in de simulator fabriek in het Zwitserse Hinwil. Daarnaast zal de Colombiaanse dit seizoen de vaste rijders tijdens de raceweekenden helpen om de prachtige Sauber C37 verder te ontwikkelen.

Tatiana kijkt er naar eigen zeggen natuurlijk enorm naar uit om met Sauber verder te gaan. “Dankzij deze samenwerking kan ik voortbouwen op de ervaring van vorig jaar. Ik kon mijn capaciteiten als coureur goed uitbreiden en door ontwikkelen.”

Calderón strijdt in 2018 naast haar testwerk in de Formule 1 ook om het kampioenschap in het GP3 klassement. Tot die tijd zullen we het nog even moeten doen met foto’s die er tot nu toe van Tatiana gemaakt zijn. Wij doen het ervoor!

Foto’s: www.tatianacalderon.com

Deel.

Over de schrijver

Driving-Dutchman

Cars, Bikes and Life. Auto-en motornieuws, gave reviews met (ont)spannende video’s en mooie foto’s van auto’s en motorfietsen. Driving-Dutchman is er voor mannen en vrouwen die van auto’s, motoren, lifestyle en techniek houden en hier graag meer over willen lezen.

Laat een reactie na: