Het nieuwe jaar is aangebroken. Ook in de autowereld staat er veel te gebeuren. 2018 is een jaar waarin vele nieuwe en vernieuwde modellen op de markt komen: nieuwe technieken, elektrische auto’s en uiterlijke verbeteringen.

De spannendste modellen lieten we al eerder zien. Hoge verwachtingen hebben we ook van Audi. Een aantal oudere modellen krijgen een update, met de nieuwste technische innovaties of ontwikkelingen, bijvoorbeeld op het gebied van schone energie. Bovendien introduceert Audi de volledig elektrische e-tron. We lichten een aantal mooie verwachte modellen uit.

Audi Q8

Deze Q8 zal het nieuwste SUV uithangbord van Audi zijn. Met een lengte van meer dan 5 meter is hij groot, robuust, maar toch ook sportief. Deze auto moet gaan concurreren met de BMW X6 en met Range Rover. De Q8 is een plug-in hybride met een conventionele motor met een vermogen van 333 pk en een elektromotor van 136 pk. Met een inzet van het volledige vermogen rijdt de Q8 naar 100 km/u in 5,4 seconden. Rijdt hij volledig elektrisch, dan haalt de accu een afstand van 60 kilometer. Het interieur zit vol met touchscreens, wat het gebruiksgemak voor zowel de bestuurder als de passagiers moet vergroten. Er zit een ruime bagageruimte in van 630 liter. Met deze Q8 zijn de verwachtingen binnen Audi hooggespannen.

Audi e-tron Quattro

Audi was nog terughoudend met het uitbrengen van volledig elektrische auto’s. De reden lag vooral in het feit dat de actieradius van elektrische auto’s niet zo hoog was. Maar het lijkt erop dat de tijden veranderen. De e-tron is de eerste auto van Audi die volledig elektrisch is. Hiermee gaat Audi rechtstreeks de concurrentie aan met Tesla. De e-tron is een wat kleinere en lagere SUV en ziet er iets minder lomp uit. De actieradius van de e-tron is 425 kilometer. Met een vermogen van 503 pk haalt hij binnen 4,6 seconden de 100 km/u. Het opladen van deze volledig elektrische Audi duurt 9,5 uur. Audi doet met de e-tron Quattro nu echt mee op de duurzame automarkt.

Audi A8

De reeds in 1994 geïntroduceerde Audi A8 is per 2018 begonnen aan de vierde generatie met allerlei vernieuwingen. Zo is het uiterlijk wat aangepast met enkele scherpe vouwen. Alle schermen van de A8 zijn nu touchscreens geworden. Er komen diverse types met verschillende motoren uit, beginnend bij een vermogen van 450 pk. Ook zal er een plug-in hybride versie uitgebracht worden. Tot 60 km/u kan de A8 zelfs volledig automatisch rijden. De A8 is één van de succesmodellen van Audi. Een aanrader als je er over denkt een Audi te kopen. Ook de oudere varianten zijn nog kwalitatief goed.

Audi Q3

De Q3 die oorspronkelijk uit 2011 stamt en in 2014 is vernieuwd, is toe aan zijn 2018 vernieuwing. De Q4 komt naar verwachting in 2019. Het is een goede middenklasser, die dit jaar uitgebracht zal worden in een hybride versie. Vooral het interieur van de Q3 is geheel vernieuwd, met een digitale cockpit en touchscreens. Er gaan geruchten dat Audi van de Q3 ook een volledig elektrische versie op de markt gaat brengen.

Bronnen:
Audi
Nu.nl
Marktplaats
Unsplash

Deel.

Over de schrijver

Laat een reactie na: