Nissan introduceerde in 2014 de huidige generatie X-TRAIL met een 1.6-liter benzine- en dieselmotor. Prima aandrijvingen voor gemiddeld wereldwijd gebruik, maar veel mensen wilden meer. En omdat de klant koning is, monteert Nissan nu ook een high power 2.0-liter diesel in ’s werelds meest verkochte Nissan SUV.

Benieuwd of de X-TRAIL offroad ook zijn mannetje staat? Check het filmpje hieronder:

Veel X-TRAIL rijders hebben genoeg aan de 130 pk vermogen en 320 Nm trekkracht van de 1.6-liter diesel. Maar er is ook een grote groep mensen die een boot, caravan of paardentrailer of veel bagage mee willen nemen. En die groep is volgens Nissan groot genoeg om de tweeliter dCi diesel met 177 pk en 380 Nm in de X-TRAIL te monteren. 

Eerste X-TRAIL diesel met CVT 

En er is nog een verrassing: de tweeliter diesel is de eerste X-TRAIL diesel met Continue Variabele Transmissie (CVT). Tot nu was schakelloos rijden alleen maar mogelijk in combinatie met een benzinemotor. Nissan gebruikt voor de grootste diesel het bestaande en beproefde Xtronic CVT-systeem. Vanzelfsprekend is de 2.0-liter dCi er ook in combinatie met een handgeschakelde versnellingsbak.   

nissan-geeft-x-trail-2-0-liter-dieselmotorOm te bewijzen waar hij toe in staat is, nam Nissan mij mee naar zuid-Duitsland waar ik de X-TRAIL AllMode vierwielaandrijving op binnenwegen, de snelweg én in een modderige steengroeve kon uitproberen. En de prestaties zijn indrukwekkend. De tweeliter diesel is net zo stil als de 1.600, maar maakt de X-TRAIL nog volwassener. En in het terrein geeft hij je het gevoel alsof geen pad onbegaanbaar is.

Nog idealere auto geworden

Hoewel de X-TRAIL geen terreinauto zoals bijvoorbeeld de Nissan Pathfinder of Toyota LandCruiser is, neemt hij offroad paden alsof ze er niet zijn. Het Xtronic en AllMode 4X4 systeem helpen je hier uitstekend bij en zelfs als je bootje of caravan achter de auto hangt, kun je een eind komen.    

nissan-geeft-x-trail-2-0-liter-dieselmotor-driving-dutchmanDe Nissan X-TRAIL 2.0-liter diesel is er in Nederland vanaf 49.500 euro. Als je vierwielaandrijving wil moet je daar 750 euro bij optellen en voor de automaat (altijd 4X4) betaal je 4.500 euro bovenop de startprijs. De ruime Nissan X-TRAIL is met de tweeliter diesel een nog idealere auto geworden waarmee je zowel doordeweeks als in het weekend, alleen of met je hele gezin veel plezier beleeft.        

Informatie:

Merk: Nissan
Model: X-TRAIL
Type:  dC1 177, 2.0-liter (viercilinder, 1.995 cc)
Brandstof: Diesel
Vermogen: 177 pk (totaal)
Koppel: 380 Nm
Topsnelheid: 204  km/h
Versnellingsbak:  Xtronic Continue Variabele Transmissie
Gewicht: vanaf 1.625 kg
Prijs vanaf: 49.590 euro

nissan-geeft-x-trail-2-0-liter-dieselmotor_1

Deel.

Over de schrijver

Rob Blom

Rob Blom is gek op alles wat wielen heeft. Hij is zijn carrière begonnen als automonteur en via automotive en automotive aftermarket bedrijven in de mediawereld terechtgekomen. Nu is hij Driving-Dutchman en helpt hij automotive bedrijven bij de promotie van hun producten en diensten. Rob heeft een passie voor autoracen, klassieke auto's en (V-Twin) motoren, snelle sportwagens en vierwielaandrijving. Privé heeft Rob op dit moment een KTM 990 Adventure en een Hyundai H200 om hem van A naar B te vervoeren.

Laat een reactie na: