Hoewel de nieuwe Mclarens een hoop stof hebben doen opwaaien in supercar-land, heeft geen enkele model de iconische status van de oorspronkelijke F1 kunnen benaderen. Deze waanzinnige auto wordt dit jaar 25, reden voor Mclaren om de F1 in het zonnetje te zetten en deze nog onbekende video online te plaatsen van beelden van de record-run.

Snelste auto !!

De Mclaren F1 brak alle records toen hij op de markt kwam. Zijn zes liter BMW V12 pompte er niet minder dan 617 pk uit, gecombineerd met een hightech chassis en een briljante wegligging. Het was pas toen de Bugatti Veyron op de markt kwam, dat de F1 van het hoogste schavot werd gestoten als snelste auto.

In de onderstaande nog onbekende behind-the-scenes videobeelden is te zien hoe Andy Wallace, een bekende coureur, op 31 maart 1998 op de Ehra-Lessien testbaan in Duitsland het record zet van 380 kilometer per uur, waarmee de F1 de snelste auto ter wereld was.

Geniet van de prachtige beelden van de daddy der hypercars: de Mclaren F1:

Deel.

Over de schrijver

Yuri Van Koeveringe

Als enthousiaste liefhebber van alles met twee en vier wielen volgt Yuri van Koeveringe (1978) al sinds lange tijd actief al het auto- en motornieuws. Met een stiekeme voorkeur voor al het moois dat uit Italië komt, schrijft hij artikelen over allerlei aspecten van het auto- en motornieuws en test hij zowel auto's als motoren. In het dagelijks leven rijdt hij in een Alfa Romeo 159 Ti, een 40-jaar oude Jeep Wagoneer en op een Ducati Multistrada.

Laat een reactie na: