Lange tijd waren de Noren de grootste afnemers van elektrische auto’s, maar dat is verleden tijd. Een ander land heeft deze rol overgenomen. Welk land vraag je je af? Onze oosterburen: Duitsland.

ev

Grote stijging

Volgens Automotive News Europe loopt Duitsland nu op kop als het gaat om de aanschaf van elektrische auto’s. In het eerste kwartaal van dit jaar werden er 17.574 nieuwe EV’s verkocht, een stijging van 70 procent! Dit is vooral te danken aan Volkswagen met de E-golf, Smart, Nissan met de Leaf, BMW met de I3(s) en Tesla met de model S.

Voor Duitsland, de grootste automarkt van Europa, komt deze positie op dit moment zeer goed uit, want merken als Daimler en de Volkswagen Group zijn bezig met het opstarten van een offensief aan elektrische voertuigen die het gevecht aan gaan met bijvoorbeeld Tesla.
evEuropa

Andere cijfers laten zien dat op Europees niveau 41 procent meer EV’s verkocht zijn, terwijl diesel over het hele continent met 17 procent daalde. Er is daar dus een duidelijke trend in te zien. Nog steeds vormen de elektrische auto’s slechts een klein percentage van het gehele wagenpark van Europa, maar als deze zaken zo snel blijven stijgen, verandert dat snel.

Deel.

Over de schrijver

Yuri Van Koeveringe

Als enthousiaste liefhebber van alles met twee en vier wielen volgt Yuri van Koeveringe (1978) al sinds lange tijd actief al het auto- en motornieuws. Met een stiekeme voorkeur voor al het moois dat uit Italië komt, schrijft hij artikelen over allerlei aspecten van het auto- en motornieuws en test hij zowel auto's als motoren. In het dagelijks leven rijdt hij in een Alfa Romeo 159 Ti, een 40-jaar oude Jeep Wagoneer en op een Ducati Multistrada.

Laat een reactie na: