De kans dat je deze auto ooit gezien heb, is zeer klein, want er zijn maar 50 exemplaren van gebouwd: de op de Ford Raptor gebaseerde Hennessey VelociRaptor 6×6. En het goede nieuws? Hij staat te koop.
Meer power, meer wielen

Voordat je meteen je spaarpot leeggegooid of nog probeert iets voor je Bitcoins te krijgen, hij kost wel 375.000 dollar. En tel daar gerust nog anderhalve ton of meer bij op om ‘m op Nederlands kenteken te krijgen. Maar volgens ons is hij dat wel waard. Waarom?

Nou om te beginnen is hij gebaseerd op de Ford Raptor, die al zeer dik is. Vervolgens heeft Hennessey ‘m onder handen genomen. De 3,5-liter V6 EcoBoost kreeg een nieuwe turbo en intercoolers, waardoor deze nu 600 pk levert, 150 meer. Maar het meest in het oog springend zijn natuurlijk de 6 wielen, voor nog meer grip, maar vooral om er nog veel stoerder uit te zien.
Als nieuw

Volgens de advertentie heeft de auto niet meer dan 200 miles (ca. 320 km) op de teller, dus hij zou als nieuw moeten zijn. Je kunt zelfs nog kiezen uit extra opties, zoals Brembo remmen en een custom made kleur en interieur. Waar je vervolgens weer nog meer voor moet betalen.

Maar geef toe, deze Hennessey VelociRaptor 6×6 is kickass en hij is ook nog eens krachtiger dan de enige andere bekende 6×6, de Mercedes-AMG 6×6 G-Wagon. 

 

Deel.

Over de schrijver

Yuri Van Koeveringe

Als enthousiaste liefhebber van alles met twee en vier wielen volgt Yuri van Koeveringe (1978) al sinds lange tijd actief al het auto- en motornieuws. Met een stiekeme voorkeur voor al het moois dat uit Italië komt, schrijft hij artikelen over allerlei aspecten van het auto- en motornieuws en test hij zowel auto's als motoren. In het dagelijks leven rijdt hij in een Alfa Romeo 159 Ti, een 40-jaar oude Jeep Wagoneer en op een Ducati Multistrada.

Laat een reactie na: