Parijs stuk groener met 600 e-scooters

0

Parijs beloofd een stuk groener te worden met 600 elektrische scooters, die door gebruikers gedeeld kunnen worden. Hiermee kunnen misschien wel duizenden Parijzenaars zich zonder uitstoot in hun stad verplaatsen.

Een e-scooter delen
Al eerder is een dergelijk plan opgezet in Berlijn door Coup, een bedrijf voor e-scooter-sharing onder de vleugels van Bosch en binnenkort dus ook in Parijs. Gebruikers kunnen een e-scooter oppikken, gebruiken en bij hun in de buurt  neerzetten bij de dichtstbijzijnde rental station. Er wordt vervolgens afgerekend op de tijd die de scooter geleend is.

Lid worden kost niets, en de prijzen liggen op vier euro voor een half uur, met daarna één euro per tien minuten. In Berlijn waren ook andere opties, zoals 20 euro voor een hele dag. Deze zullen naar alle verwachting ook in Parijs geïntroduceerd worden.
Omwisselbare accu’s
De scooters zijn van het Taiwanese Gogoro en hebben een topsnelheid van 45 km/u. Belangrijk punt om voor deze scooters te kiezen, zijn de makkelijk omwisselbare accu’s. Hierdoor kan een scooter razendsnel gebruiksklaar zijn, terwijl andere accu’s liggen te laden.

Alles werkt via een app, waarbij je een scooter reserveert. Aangekomen bij de scooter communiceer je ermee met de bluetooth van je telefoon en de applicatie. Je krijgt dan een Gogoro met twee volle accu’s een helm en haarnetje voor de hygiëne mee. 

Conclusie
Een interessant en in Berlijn reeds bewezen concept dat een groot aantal steden in Europa weer een stukje groener kan maken. Wanneer in Amsterdam?

Pictures by Bosch

Deel.

Over de schrijver

Yuri Van Koeveringe

Als enthousiaste liefhebber van alles met twee en vier wielen volgt Yuri van Koeveringe (1978) al sinds lange tijd actief al het auto- en motornieuws. Met een stiekeme voorkeur voor al het moois dat uit Italië komt, schrijft hij artikelen over allerlei aspecten van het auto- en motornieuws en test hij zowel auto's als motoren. In het dagelijks leven rijdt hij in een Alfa Romeo 159 Ti, een 40-jaar oude Jeep Wagoneer en op een Ducati Multistrada.

Laat een reactie na: