Wat ons betreft mag hij snel komen, de Peugeot e-Legend. Helaas gaat het om een studiemodel. Met de e-Legend Concept wil Peugeot hun 120-jarige autogeschiedenis onderstrepen én laten zien hoe zij autorijden in de toekomst zien.

Peugeot kijkt naar eigen zeggen vol vertrouwen uit naar de energietransitie en zijn ze ervan overtuigd dat technologie altijd in dienst moet staan van het rijplezier. “Onze visie van een opwindende toekomst: een maximale keuzevrijheid wat betreft de carrosserievorm, het aandrijftype en de rijvorm. Er zijn nieuwe gebieden te veroveren en nieuwe uitdagingen: Peugeot blijft vol gas richting de toekomst gaan. Al onze modellen zullen zich blijven kenmerken door praktische eigenschappen, een fraai uiterlijk en een opwindend karakter.”

Peugeot e-Legend Driving-Dutchman concept

De belichaming van deze visie is dus de e-Legend. Volgens Peugeot een begerenswaardige auto die een maximale bewegingsvrijheid biedt en keuze biedt uit tal van plezierige zaken. Met de e-Legend wil Peugeot het concept van 100 procent autonoom, elektrisch en connected rijden intensiveren en verfijnen. Daarom is de Responsive i-Cockpit is doorontwikkeld om passagiers een alles omvattende rijervaring te geven.

Er zijn vier rijmodi: de autonome modus Soft is gericht op het comfort van de inzittenden. De weergave op digitale schermen en het informatiedisplay is beperkt tot een minimum.

De Sharp modus is gericht op precisie en dynamiek. Maximale verbinding met digitale activiteiten  zoals social media, communicatie met agenda’s et cetera.

In de autonome modus kenmerkt de interieur-configuratie van de Peugeot e-Legend CONCEPT zich door een stuur dat zich terugtrekt onder de sound bar om het 49-inch scherm volledig zichtbaar te maken. De rugleuning van de voorstoelen kan in comfort-stand worden gekanteld. De armsteunen komen automatisch tevoorschijn waardoor er een groot opberggedeelte en een gedeelte voor inductieladen beschikbaar komt. De belangrijkste bedieningselementen blijven toegankelijk via de middenconsole die is geïntegreerd in de bestuurdersstoel.

Peugeot e-Legend Driving-Dutchman concept

De inzittenden kunnen vervolgens genieten van hun favoriete vrijetijdsbesteding: ze kunnen videogames spelen of een film kijken, zowel in het gebogen centrale display als in de schermen die in de zonnekleppen zijn geïntegreerd. Heel gaaf is dat het design van de e-Legend is geïnspireerd op de Peugeot 504 Coupé die tussen 1977 en 1982 geproduceerd werd. Wat ons betreft maakt Peugeot een beetje haast en verschijnt de e-Legend over niet al te lange tijd op de Nederlandse wegen!

Deel.

Over de schrijver

Rob Blom

Rob Blom is gek op alles wat wielen heeft. Hij is zijn carrière begonnen als automonteur en via automotive en automotive aftermarket bedrijven in de mediawereld terechtgekomen. Nu is hij Driving-Dutchman en helpt hij automotive bedrijven bij de promotie van hun producten en diensten. Rob heeft een passie voor autoracen, klassieke auto's en (V-Twin) motoren, snelle sportwagens en vierwielaandrijving. Privé heeft Rob op dit moment een KTM 990 Adventure en een Audi A4 Avant Allroad Quattro.

Laat een reactie na: