Wielen die onder je vandaan glijden tijdens het motorrijden, het is een grote angst van de meeste motorrijders én een van de meest voorkomende oorzaken van een motorongeluk. Gelukkig is er een ontwikkeling die de kans op een slide verkleinen en misschien zelfs wel helemaal elimineren: de Bosch air jets.

Veiligheid heeft in de motorbranche de hoogste prioriteit en om de veiligheid te verbeteren, passen fabrikanten onder andere ABSactieve wielophangingvehicle-to-vehicle communicatie (V2VC) en radarassistentie-systemen zoals adaptieve cruise control, bots- en dode-hoek waarschuwingssystemen toe. We zijn dus op de motor al veel veiliger onderweg, maar alles kan beter. En gelukkig maar.

Nooit meer op je plaat dankzij Bosch air jets op je motorfiets Driving-Dutchman

Technologiebedrijf en automotive toeleverancier Bosch heeft nu een zogenoemd air jet systeem ontworpen. De werking is relatief simpel; zodra het voorwiel, achterwiel of beide wielen wegglijden, blaast de air jet een sterke luchtstraal in de tegengestelde richting waardoor het glijden stopt en de motorfiets weer in balans gebracht kan worden.

Het lijkt allemaal een beetje op een late 1-april grap en wij moeten het doen met wat foto’s van de Bosch website, maar inmiddels is er op Autoblog.com ook al een filmpje opgedoken waarin het systeem in werking te zien is. Wij denken dat het systeem geen grap is en dat het veel nare verwondingen en kostbare reparaties kan besparen!

Deel.

Over de schrijver

Rob Blom

Rob Blom is gek op alles wat wielen heeft. Hij is zijn carrière begonnen als automonteur en via automotive en automotive aftermarket bedrijven in de mediawereld terechtgekomen. Nu is hij Driving-Dutchman en helpt hij automotive bedrijven bij de promotie van hun producten en diensten. Rob heeft een passie voor autoracen, klassieke auto's en (V-Twin) motoren, snelle sportwagens en vierwielaandrijving. Privé heeft Rob op dit moment een KTM 990 Adventure en een Hyundai H200 om hem van A naar B te vervoeren.

Laat een reactie na: