Porsche heeft tijdens de historische Rennsport Reunion op de Laguna Seca Raceway in Californië de nieuwe Porsche 935 onthuld. De 935 heeft een vermogen van 700 pk en er worden er slechts 77 van geproduceerd. 

De 935 lijkt op de legendarische Porsche 935/78. Volgens Porsche is deze sensationele auto een verjaardagscadeau van Porsche Motorsport aan alle fans wereldwijd. De auto is niet gehomologeerd waardoor de ontwerpers en technici niet beperkt werden door reglementen en ze alle vrijheid hadden.

Porsche herintroduceert exclusieve nieuwe editie van de legendarische 935 Driving-Dutchman

Zijn spectaculaire, aerodynamisch geoptimaliseerde carrosserie is volledig nieuw ontwikkeld en is een hommage aan de Porsche 935/78 Le Mans-racer uit 1978. Die werd door fans ‘Moby Dick’ genoemd vanwege zijn verlengde achterkant, de enorm verbrede carrosserie en zijn witte basiskleur.

De opvallende luchtroosters boven de voorwielen van de nieuwe 935 die ook te vinden zijn op de huidige Porsche 911 GT3 R-klantenraceauto vergroten de neerwaartse druk op de vooras. Zijn 1.909 millimeter brede en 400 millimeter diepe achtervleugel zorgt voor een betere aerodynamische balans.

Veel exterieurdetails van de 935 verwijzen naar succesvolle racewagens uit Porsche’s lange en succesvolle autosportgeschiedenis. De ‘dichte’ lichtmetalen velgen grijpen terug op die van de 935/78, de verticale led-achterlichten op de achtervleugel komen van de 919 Hybrid LMP1, de buitenspiegels zijn overgenomen van de huidige Le Mans-winnende 911 RSR en de titanium uitlaatpijpen lijken op die van de Porsche 908 uit 1968.

De nieuwe 935 wordt aangedreven door een 3.8-liter twinturbo zescilinder. Het blok is gekoppeld aan een zeventraps Porsche Doppelkupplung transmissie. Op de vooras heeft de 935 geventileerde en gegroefde stalen remschijven met een diameter van 380 millimeter en daaromheen aluminium monobloc remzadels met zes zuigers. Op de achteras zijn de schijven 355 millimeter groot en zijn de remzadels uitgerust met vier zuigers.

Porsche herintroduceert exclusieve nieuwe editie van de legendarische 935 Driving-Dutchman

Je kunt de Porsche 935 per direct bestellen voor 701.948 euro exclusief belastingen. Kopers ontvangen hun auto’s vanaf juni 2019 op exclusieve klanten-evenementen. Wel opschieten dus, er worden er maar 77 gemaakt!

Deel.

Over de schrijver

Rob Blom

Rob Blom is gek op alles wat wielen heeft. Hij is zijn carrière begonnen als automonteur en via automotive en automotive aftermarket bedrijven in de mediawereld terechtgekomen. Nu is hij Driving-Dutchman en helpt hij automotive bedrijven bij de promotie van hun producten en diensten. Rob heeft een passie voor autoracen, klassieke auto's en (V-Twin) motoren, snelle sportwagens en vierwielaandrijving. Privé heeft Rob op dit moment een KTM 990 Adventure en een Hyundai H200 om hem van A naar B te vervoeren.

Laat een reactie na: